Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Kardashians protest mot Instagram och Facebook

Facebook raderade Trumps inlägg
Kim Kardashina fryser sitt konto – i en dag.Foto: DAVID BUCHAN/VARIETY/SHUTTERSTOCK / DAVID BUCHAN/VARIETY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Kim Kardashian deltar i uppropet mot propagandan och hatet på Facebook och Instagram.Foto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / INSTAGRAM SIPA USA

Här är Kim Kardashians markering mot Facebook och Instagram.

Tillsammans med andra kändisar väljer hon att bojkotta de sociala medierna under en dag – i protest mot hatet och propagandan på plattformarna.

Har du Instagram?

Det kan tyckas futtigt att avstå från att dela med sig av sitt liv under en enda dag – men med ett av de största följena på sociala medier kommer ändå uppmärksamheten att bli stor. Kim Kardashians 188 miljoner följare på Instagram och 30 miljoner följare på Facebook kommer inte att få se några inlägg från stjärnan under onsdagen. I ett inlägg på Twitter skriver Kardashian:

https://twitter.com/KimKardashian/status/1305942213667557378

”Jag älskar att jag kan kommunicera med er direkt via Facebook och Instagram, men jag kan inte i tystnad se på när dessa plattformar fortsätter att sprida hat, propaganda och desinformation – skapad av grupper i syfte att så splittra USA”.

Fler kändisar deltar i uppropet

Därför, skriver hon, ansluter hon till uppropet #StopHateForProfit och fryser sitt konto över en dag. Hon uppmanar även andra att frysa sina konton. Uppropet har sin grund i, bland annat, att Facebook inte stoppade en Facebook-sida som uppmanade beväpnade amerikaner att ge sig ut på gatorna i Kenosha för att bekämpa protesterna mot polisskjutningen av Jacob Blake.

Uppropet har stöd av en rad andra kändisar, som Jennifer Lawrence, Katy Perry, Sarah Silverman och Leonardo DiCaprio. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.