Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Kardashians obotliga sjukdom – kan inte bära sina barn

Dagens tre största nöjesnyheter.
Foto: PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PEPITO / SPLASH NEWS / PEPITO / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Kim Kardashian berättade nyligen för omvärlden att hon drabbats av den reumatiska sjukdomen lupus.

Realitystjärnan är mamma till fyra små barn, och menar att det värsta ögonblicket var när hennes händer var så inflammerade att hon inte kunde lyfta barnen.

– Jag blev deprimerad, säger hon i en intervju med Entertainment Tonight.

Realitystjärnan Kim Kardashian gick nyligen ut och berättade att hon drabbats av lupus, en reumatisk sjukdom som innebär att kroppens immunförsvar angriper kroppens organ.

I realityprogrammet ”Keeping up with the Kardashians” nya säsong brister Kim Kardashian ut i tårar över sjukdomsbeskedet.

I en intervju med Entertainment Tonight berättar den 38-åriga skönhetsikonen att sjukdomen varit jobbig att hantera, såväl fysiskt som psykiskt. Men hon har varit angelägen om att barnen inte ska oroa sig.

– Jag håller det definitivt undan från barnen. Jag tror de är för små för att ens förstå, säger hon.

Kim Kardashian är sedan 2014 gift med världsstjärnan Kanye West, 42. Tillsammans har makarna barnen North, 6, Saint, 3, Chicago, 1, och Psalm, 4 månader. 

Enligt Kim Kardashian är det värsta med sjukdomen att hennes händer varit så inflammerade att hon ”inte kunnat lyfta sina barn”.

– Jag var tvungen att sluta lyfta min baby, och det var väldigt svårt för mig. Min dotter Chicago var en tung bebis, och samtidigt var min som Psalm på väg. Då var jag orolig, säger hon. 

Kim Kardashian: ”Jag blev deprimerad”

Med hjälp av medicinering är Kim Kardashian just nu symptomfri. Men tv-profilen menar att diagnosen skakade om henne rejält – att kunna vara aktiv med sina barn var något hon tidigare tagit för givet. 

– Jag var tvungen att ta mig samman, för jag har barn och familj som jag måste vara positiv inför och hålla mig samman. Det är okej att du sörjer en stund. Sen måste du hitta ett sätt att hantera det, för det kommer inte ändras. Det är ingen idé att gå ner sig depressiva tankar. Men jag blev deprimerad ett tag, säger hon till ET.

Lupus heter egentligen systemisk lupus erythematosus. SLE är en autoimmun, reumatisk inflammationssjukdom som slår mot hela kroppen. Det vanligaste är att få besvär med inflammation i lederna, huden, blodkärl och njurarna, men det händer också att sjukdomen slår mot hjärtat, lungorna och nervsystemet. I vissa fall kan sjukdomen bli livshotande.

Sjukdomen går i skov, vilket gör att personer med SLE kan vara symtomfria under lång tid, för att sedan insjukna i smärtor och feber när immunförsvaren angriper den egna kroppen.

Kanye West och Kim Kardahsian har varit ett par sedan 2012.Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN