Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Kardashian avslöjar oväntade karriärsdraget

Kim Kardashian har nya planer för framtiden. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Kardashian West, 38, har planer för framtiden – och det kanske inte är de som fansen har förväntat sig.Foto: MARECHAL AURORE/ABACA / MARECHAL AURORE/ABACA STELLA PICTURES

Kim Kardashian har nya planer för framtiden. 

I en intervju med The Vogue avslöjar realitystjärnan nu att hon pluggar juridik och satsar på att ta en examen som advokat om tre år. Buslutet fattade hon bland annat efter arbetet som ledde till mötet med Donald Trump förra året.

– Jag behövde tänka länge och hårt om detta, berättar hon i intervjun.

Kim Kardashian West, 38, har planer för framtiden – och det kanske inte är de som fansen har förväntat sig.

I en intervju med Vogue avslöjar realitystjärnan från ”Keeping Up with the Kardashians” att hon förra sommaren bestämde sig för att läsa juridik och utbilda sig till advokat och hoppas vara klar 2022.

 – Läsandet är det som verkligen tar på mig. Det tar så mycket tid. Begreppen tar jag i två sekunder, berättar hon i en intervju med Vogue.

Blev inbjuden av Donald Trump till Vita huset

Realitystjärnan berättar hur vändningen kom när hon engagerade sig efter att ha läst om den 63-åriga kvinnan Alice Marie Johnsons fall under. Johnson hade suttit i fängelse för narkotikabrott i 21 år – och blev sedan benådad. I och med hennes arbete tillsammans med CNN-kommentatorn Van Jones och advokaten Jessica Jackson besökte de fängelser, hade möten med guvernörer och fick också en inbjudan av president Donald Trump att närvarat vid möten på Vita huset. 

Studierna var inget lätt beslut, men det blev efter händelserna ett viktigt och självklart val.

– Jag behövde tänka länge och hårt om detta, berättar hon och fortsätter:

– Jag satt i Roosevelt-rummet tillsammans med en domare som dömde brottslingar och ganska många riktigt mäktiga människor och jag bara satt där, och tänkte att jag måste veta mer. Jag skulle få säga det jag behövde säga om den mänskiga sidan och varför det här är så orättvist. Men jag hade advokater med mig som kunde backa upp med alla fakta om fallet. Det är aldrig bara en person som får saker gjort. Det är alltid en grupp av människor, och jag har alltid vetat min roll, men jag kände att jag ville kunna kämpa för människor som har gjort rätt för sig i samhället. Jag kände att systemet kunde vara så annorlunda och jag ville kämpa för att ordna det och om jag visste mer, så kunde jag göra mer, berättar Kim Kardashian i intervjun.

Kim Kardashian och Donald Trump.Foto: SHEALAH CRAIGHEAD / WHITE HOUSE / POLARIS POLARIS IMAGES

Gav beskedet via telefon

Kim Kardashian har tidigare berättat om mötet i Ovala rummet med president Trump.

– Jag blev så överväldigad av att stiga in i Ovala rummet att det första jag sa var ”helvete, vi är fan i det Ovala rummet”. Det var det första jag sade till honom, berättade hon i ” Jimmy Kimmel live ” förra året.

Efter beskedet att Alice Johnson sedan blev benådad togs emot med stor glädje. På Twitter berättar hon hur hon ringde för att ge beskedet.

”Bästa nyheterna någonsin”, skriver hon på Twitter och fortsatte:

”Telefonsamtalet jag just hade med Alice kommer för alltid att vara ett av mina bästa minnen. Att berätta för henne för första gången och höra hennes skrik samtidigt som vi grät tillsammans är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma”.

Ingen överraskning för familjen

För resten av familjen kom dock inte advokattankarna som någon stor överraskning.

– När du hittar något som du är passionerad över så är det inte svårt du behöver inte tänka på det, det bara händer, säger hennes mamma Kris Jenner om dotterns beslut.

Och enligt både Kourtney och Khloé har systern länge visat intresse för de juridiska frågor. Sedan hon var liten har hon alltid haft en fascination för rättsprogram på tv och ett stort intresse för true crime. Hon var även väldigt nära sin pappa affärsmannen och advokaten Robert Kardashian, som dog 2003, och som jobbade i fallet OJ Simpson 1994.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.