Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Källströms tårar i ”Mästarnas mästare”

Kim Källström har svårt att hålla tårarna tillbaka i ”Mästarnas mästare”.
Kim Källström är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare.
I ”Mästarnas mästare” berättar Kim Källström om karriären.
Kim Källström.

I söndagens ”Mästarnas mästare” är det Kim Källströms tur att stå i fokus, och visa höjdpunkter från sin karriär – och känslorna svallar.

När fotbollsspelaren får se sitt tårfyllda avsked från Djurgården och proffskarriären får han kämpa för att hålla tårarna tillbaka.

– Jag hade inte tänkt kanske att jag skulle spela i Sverige en gång till men det var det värt, säger Kim Källström i programmet.

Kim Källström är en av de mest framgångsrika svenska fotbollsspelarna genom tiderna, med flera SM-guld, ligatitlar och ett stort antal landskamper på resumén.

När det i söndagens ”Mästarnas mästare” är hans tur att dela med sig av sitt favoritögonblick väljer han VM-kvalmatchen mot Tyskland 2013, när han kom in i andra halvlek och Sverige gick från att ligga under med tre mål, till att få oavgjort med 4-4.

Men även andra delar av karriären får vara med i programmet – bland annat när Kim Källström säger hej då till proffskarriären i Djurgården, den fotbollsklubb som gjorde honom känd.

I klippet står Kim Källström på planen tillsammans med sina barn, och rösten brister när han tackar för stödet från publiken och fansen.

– Det här är det bästa sättet jag någonsin hade kunnat drömma om att få avsluta min karriär. Jag, min familj, min fru som sitter där och mina två döttrar skulle vilja säga tack så mycket, säger Kim Källström.

Svårt att hålla gråten inne

Nutida Kim Källström har också svårt att hålla gråten borta när han ser det filmade ögonblicket i ”Mästarnas mästare”, och får tårar i ögonen.

Pernilla Johansson, som också tävlar i ”Mästarnas mästare” är imponerad över publikens tillgivenhet till Källström.

– När han gjorde sitt avskedstal så blev då så påtagligt hur mycket publiken och supportrarna älskar honom, säger Pernilla Johansson i SVT-programmet.

Efteråt säger Kim Källström:

– Jag hade inte tänkt kanske att jag skulle spela i Sverige en gång till men det var det värt.

”Mästarnas mästare” sänds söndagar 20.00 på SVT1.

Kim Källströms känslosamma avsked 

Kim Källström tackades av inför Djurgårdens hemmapremiär mot Trelleborg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.