Kim Fransson upptäcktes av Laila Bagge

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Laila Bagge upptäckte Kim Fransson då han bara var tolv år.
Hon stod i kören - han uppträdde i TV4:s "Nyårsgala".
- Vi har haft kontakt sedan dess, säger Kim Fransson.
27-årige Trollhättekillen Kim Fransson har varit sångare sedan barnsben. En ovanlig talang, som turnerat med sitt band i England och som trion Swedish Chefs med brorsan Christian och kusinen David Fransson vann GT:s talangtävling Lejonrock 2000.
- När jag var tolv sjöng jag Beatles "With a little help from my friends" i Joe Cocker-version i TV4:s "Nyårsgala", berättar han.

Jobbade på däckfirma

I kören fanns Laila Bagge, som nu 13 år senare bjudit in Kim Fransson till hans livs chans.
- Vi har haft sporadisk kontakt under åren. Men när Swedish Chefs dog ut för något år sedan ringde hon och frågade vad jag gjorde, berättar han.
Förutom musiken jobbade han på en däckfirma och bytte däck hemma i Trollhättan.
Han hade tidigare aldrig träffat vare sig Andreas Carlsson eller Anders Bagge.
- Anders hade jag bara pratat med i telefon. Men då vi möttes sa det klick, säger Kim.
Men deltagandet i "Made in Sweden" blev tuff för Kim Fransson. När han spelade sina låtar för den välkände amerikanske låtskrivaren och producenten snoppas han av med ett "Det suger".


Traumatiskt

- Det var traumatiskt. Men det är känslor som lagt sig nu. Jag var helt enkelt inte beredd. Så det blev prestige då jag sa emot, förklarar han.
- Den här chansen är ju trots allt något jag strävat efter så länge jag minns. Så det kommer vända i tv-serien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag