Tillbaka. Trots cellgiftsbehandlingen stod Kim Anderzon i går på Boulevardteaterns scen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Tillbaka. Trots cellgiftsbehandlingen stod Kim Anderzon i går på Boulevardteaterns scen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Kim Anderzon åter på scen - trots cancern

Publicerad

Kim Anderzon är tillbaka på scenen - trots cancern.

Under gårdagen hade den folkkära skådespelerskan nypremiär för "Den skalliga primadonnan" - samtidigt som hon genomgår cellgiftsbehandling och kämpar mot sjukdomen med mistel som hon injicerar.

- Jag är så lycklig, det är så livgivande, säger Kim Anderzon efter premiär.

I snart ett år har Kim Anderzon levt med cancerbeskedet. Efter misslyckad strålbehandling genomgår hon nu cellgiftsbehandling mot en tumör i ryggen - men mitt i det jobbiga stod hon under eftermiddagen på Boulevardteaterns scen med nypremiären av "Den skalliga primadonnan".

- Föreställningen tar ingenting, den bara ger. Det ger mig glädje och att vara här och nu, säger Kim Anderzon efter föreställningen där hon bland annat bjuder på många skratt - och akrobatik.

- Det här med benspagat, jag tänkte innan att jag inte skulle klara det och hade inte repat det. Min skinka har ingen känsel och jag är lite stum i benet och foten är ranglig att stå på. Men jag fixade det, på scen kan man göra vad som helst, säger Kim.

Är på bättringsvägen

Kim är på bättringsvägen, menar hon.

- Jag vill inte identifiera mig själv som sjuk, jag är på bättring. Jag mår likadant nu som för tre månader sedan. Det är ingen skillnad, förutom cellgiftsbehandlingarna som inte är kul. Efter fyra dagar mår man väldigt dåligt, säger Kim som har sin nästa behandling på måndag.

Tar naturmedicin

Några dagar senare ska hon uppträda igen.

- Jag hoppas jag inte hinner må dåligt, då vet jag inte hur det går. Jag hoppas jag klarar det, säger hon.

Förutom cellgifterna tar hon också hjälp av naturmedicin.

- Jag har precis kommit från Järna och antroposofernas klinik. Där har jag fått behandlingar, oljeinpackningar och massage. Sedan har jag naturmediciner, som är godkända.

Bland annat injicerar hon själv ett mistelextrakt.

- Jag går på någon slags mistelextrakt som jag tar själv hemma varannan dag, i en spruta. Den ska höja immunförsvaret, och mycket handlar om det nu, säger Kim som också börjat äta mycket grönt, går på skogspromenader varje dag och tagit bort allt socker, vetemjöl och raffinerade saker.

Middag med kungen

Tidigare har hon också fått styrka av en middag med kung Carl Gustaf.

- Det var också en peppning, vi hade så roligt. Kungen är otroligt rolig och hans spontana tal efter middagen var det roligaste jag någonsin hört, säger Kim om middagen i Östersund för kungens 40-årsjubileum.

Att ha saker att se fram emot är viktigt - samtidigt som hon inte kommunicerar med läkarna om framtiden.

- Jag lever väldigt mycket här och nu. Jag vill inte ens tänka på vad som händer nästa vecka, nu gläds jag åt det här, säger Kim Anderzon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag