Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Anderzon åter på scen - trots cancern

Tillbaka. Trots cellgiftsbehandlingen stod Kim Anderzon i går på Boulevardteaterns scen.Foto: Anna-Karin Nilsson

Kim Anderzon är tillbaka på scenen - trots cancern.

Under gårdagen hade den folkkära skådespelerskan nypremiär för "Den skalliga primadonnan" - samtidigt som hon genomgår cellgiftsbehandling och kämpar mot sjukdomen med mistel som hon injicerar.

- Jag är så lycklig, det är så livgivande, säger Kim Anderzon efter premiär.

"Den skalliga primadonnan"

Var: Boulevardteatern i Stockholm.

Medverkar: Kim Anderzon, Tintin Anderzon, Nils Eklund, Helge Skoog med flera.

Regi: Lena Söderblom.

I snart ett år har Kim Anderzon levt med cancerbeskedet. Efter misslyckad strålbehandling genomgår hon nu cellgiftsbehandling mot en tumör i ryggen - men mitt i det jobbiga stod hon under eftermiddagen på Boulevardteaterns scen med nypremiären av "Den skalliga primadonnan".

- Föreställningen tar ingenting, den bara ger. Det ger mig glädje och att vara här och nu, säger Kim Anderzon efter föreställningen där hon bland annat bjuder på många skratt - och akrobatik.

- Det här med benspagat, jag tänkte innan att jag inte skulle klara det och hade inte repat det. Min skinka har ingen känsel och jag är lite stum i benet och foten är ranglig att stå på. Men jag fixade det, på scen kan man göra vad som helst, säger Kim.

Är på bättringsvägen

Kim är på bättringsvägen, menar hon.

- Jag vill inte identifiera mig själv som sjuk, jag är på bättring. Jag mår likadant nu som för tre månader sedan. Det är ingen skillnad, förutom cellgiftsbehandlingarna som inte är kul. Efter fyra dagar mår man väldigt dåligt, säger Kim som har sin nästa behandling på måndag.

Tar naturmedicin

Några dagar senare ska hon uppträda igen.

- Jag hoppas jag inte hinner må dåligt, då vet jag inte hur det går. Jag hoppas jag klarar det, säger hon.

Förutom cellgifterna tar hon också hjälp av naturmedicin.

- Jag har precis kommit från Järna och antroposofernas klinik. Där har jag fått behandlingar, oljeinpackningar och massage. Sedan har jag naturmediciner, som är godkända.

Bland annat injicerar hon själv ett mistelextrakt.

- Jag går på någon slags mistelextrakt som jag tar själv hemma varannan dag, i en spruta. Den ska höja immunförsvaret, och mycket handlar om det nu, säger Kim som också börjat äta mycket grönt, går på skogspromenader varje dag och tagit bort allt socker, vetemjöl och raffinerade saker.

Middag med kungen

Tidigare har hon också fått styrka av en middag med kung Carl Gustaf.

- Det var också en peppning, vi hade så roligt. Kungen är otroligt rolig och hans spontana tal efter middagen var det roligaste jag någonsin hört, säger Kim om middagen i Östersund för kungens 40-årsjubileum.

Att ha saker att se fram emot är viktigt - samtidigt som hon inte kommunicerar med läkarna om framtiden.

- Jag lever väldigt mycket här och nu. Jag vill inte ens tänka på vad som händer nästa vecka, nu gläds jag åt det här, säger Kim Anderzon.