Kikki Danielssons kamp – har inte råd att gå i pension

Här är några korta fakta om profilen.
Kikki Danielsson är en av våra mest folkkära artister – och än har hon inga planer på att pensionera sig.
Foto: SVEN LINDWALL
Country-artisten är ännu inte trött på att spela inför människor, men vissa delar av yrket hade hon gärna sluppit.
Foto: SVEN LINDWALL

Det har gått 40 år sedan hon tävlade i Melodifestivalen första gången.

Sedan dess har Kikki Danielsson gått och blivit en av våra mest folkkära artister – och än har hon inga planer på att pensionera sig.

– Det skulle jag inte ha råd med. Jag är en ganska vanliga människa på det viset, säger sångerskan i en intervju med P4 Extra.

Den folkkära artisten Kikki Danielsson har en lång karriär i ryggen. Sångerskan slog igenom i dansbandet Wizex på 70-talet – och sedan dess har hon blivit en av våra mest folkkära artister i landet.

Och än har hon inga tankar på att lägga av med musiken – för nyligen valde hon att släppa låten ”Tills vägarna tar slut”, som handlar om livet som turnerande artist.

– Jag skrev en text från mitt inre, så att säga. Det är en hyllning till mitt yrke och alla människor som jag mött i 45 år, säger Kikki Danielsson i en intervju med P4 Extra.

Den 67-åriga artisten är ännu inte trött på att spela inför människor – men vissa delar av yrket hade hon gärna sluppit.

– Resorna kan man väl nästan vara utan, men så funkar det ju inte. Utan man måste ju ta sig dit (till spelningarna, reds anm).

Kikki om genombrottet: ”Det bara small till”

Hennes målsättning var aldrig att bli så känd som hon blivit, men ett möte med en viss skivbolagsmogul förändrade förutsättningarna.

– Det fanns aldrig en tanke om att det skulle gå bra överhuvudtaget. Vi ville bara sjunga, spela och ha kul. Sedan när vi träffade Bert Karlsson så gick det ju plötsligt på räls. Det bara small till, säger Kikki Danielsson i intervjun.

Dock så kan hon känna en viss hemlängtan när hon befinner sig ute på vägarna.

– Ibland är man så trött på att inte få vara hemma. Sedan har man fått vara ledig en vecka – och så är man sugen igen.

– Dock så ska jag erkänna att jag har blivit lite lat, jag är ju ganska hemkär.

Country-stjärnan har inte heller några tankar på att gå i pension – av rent pengamässiga skäl.

– Nej, det skulle jag inte ha råd med. Jag är en ganska vanlig människa på det viset, säger Kikki Danielsson i P4-intervjun.

Berättade tidigare om singellivet

Nyligen gästade hon också ”Morgonpasset i P3”, och där hon om hennes beslut att vara singel – vilket hon inte har några planer på att förändra. När programledaren Hanna Hellquist frågade om hon var intresserad av att hitta kärleken igen så svarade hon så här:

– Nej, det finns ingen för mig. Det har jag konstaterat.

Insikten tycks inte heller vara ny. Enligt Kikki Danielsson själv var det ett tag sedan hon kom till den slutsatsen, och numera har hon landat i den tanken.

– Ja, ska det någon mer in i huset så är det en katt till, eller en hund, sa hon i radioprogrammet.

Expressen har sökt Kikki Danielsson för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.