Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kikkis beslut – efter svåra skadan

Kikki Danielsson
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

I "Så mycket bättre" har hon valt bort aktiviteter för att orka vara med i programmet.

När Kikki Danielsson återvänder till Melodifestivalen har hon en plan för att klara av tävlingen - hon vill ta hjälp av sina barn.

– Det ska nog gå med hjälp, jag tar med något av barnen, säger Kikki Danielsson, som också brutit foten.

Kikki Danielsson, 65, är tillbaka i Melodifestivalen, för första gången på 11 år.

Och nu är artisten personligare än någonsin.

– Det är min biografi på tre minuter. Jag tycker om att vara personlig, jag tycker jag har råd med det. Jag är så pass livserfaren så att jag kan vara det. Alla har vi en story, och jag berättar min, säger Kikki Danielsson.

Artisten, som tävlar med svenska countrylåten "Osby Tennessee", konstaterar att det känns lite ovant att berätta så mycket i en låt, samtidigt som hon inte fick plats med all livserfarenhet som hon ville få med i låten.

– Det känns lite ovanligt, men det känns bra. En countrylåt med svensk text, säger Kikki Danielsson.

Under hösten har Danielsson också varit aktuell med "Så mycket bättre" i TV4, tillsammans med artister som Eric Saade och Icona Pop. Men under inspelningarna har Kikki Danielsson avstått från att vara med i flera olika aktiviteter för att orka vara med under inspelningarna vid måltiderna.

– Det hade varit intensiva dagar, och Kikki är ju lite äldre. Det är möjligt att vi har överbeskyddat henne i produktionen. Det blir lite så, har Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre", berättat.


LÄS MER: Kikki Danielsson till sjukhus efter svåra fallet 


Kikki Danielsson tar till hjälp: Det ska nog gå


LÄS MER: Kikkis ärliga ord om sitt mörka förflutna


Under tisdagen kom Kikki Danielsson till presskonferensen i rullstol, efter att ha ramlat. Efteråt tvingades artisten åka till sjukhus för att röntga foten, där det konstaterades att artisten fått en fraktur. En skada som hon nu hoppas ska ge med sig tills det är dags att tävla i första Melodifestival-delfinalen nästa år.

– Skulle det bli gips på det här, så det här är väl klart till februari, säger Kikki Danielsson, innan hon fick veta att det rörde sig om en fraktur.

Kikki Danielsson konstaterar också att det kommer vara aktuellt att ta till hjälp för att orka med hela Melodifestivalen. Vännen och låtskrivaren Sören "Sulo" Karlsson kommer vara på plats, och artisten hoppas också kunna få med sig något av sina barn på vägarna som stöd och hjälp.

– Det ska nog gå med hjälp, jag tar med något av barnen, säger Kikki Danielsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.