Kikki Danielsson är en av deltagarna i årets "Så mycket bättre". Foto: TV4Kikki Danielsson är en av deltagarna i årets "Så mycket bättre". Foto: TV4
Kikki Danielsson är en av deltagarna i årets "Så mycket bättre". Foto: TV4
Kikki Danielsson var påtänkt för programmet redan 2010, men valdes bort. Foto: Roger VikströmKikki Danielsson var påtänkt för programmet redan 2010, men valdes bort. Foto: Roger Vikström
Kikki Danielsson var påtänkt för programmet redan 2010, men valdes bort. Foto: Roger Vikström

Kikki valdes bort från "Så mycket bättre" 2010

Publicerad

Kikki Danielsson är en av artisterna som är med i årets "Så mycket bättre" på TV4.

Stjärnan var påtänkt redan för första säsongen, och hade tackat ja, innan hon valdes bort av produktionen.

– Klart att jag blir ledsen. Men jag är mest förbannad, sa Kikki Danielsson till Expressen då.

Kikki Danielsson är den första deltagaren som avslöjas för årets säsong av "Så mycket bättre" i TV4.

Artisten presenterades i måndagens "Nyhetsmorgon".

– Det känns väldigt spännande, säger Kikki Danielsson i programmet.

Kikki Danielsson har delat med sig om sin svåra tid med tröstätning och reumatism i medier, och vill nu ge sin sida av allt som skrivits om henne tidigare.

– Det beror på vilka frågor man får. De flesta vet allt som har stått i tidningarna, så det kanske blir en överraskning när jag får ge min sida av det, säger Kikki Danielsson.

Artisten vet inte vad hon får betalt för att vara med i programmet ännu, utan säger att lönen är under förhandling.

– Jag hoppas det blir något bra, det ska vi göra skäl för, säger Kikki Danielsson.

Men redan när "Så mycket bättre" skulle spelas in under premiäråret 2010 så var Kikki Danielsson tillfrågad om att vara med i programmet.

Något hon blev hedrad över och tackade ja till - innan produktionsbolaget tog tillbaka sitt erbjudande.

– De ringde i onsdags till min agent Peter i Växjö, de kunde inte ens bemöda sig att kontakta mig personligen, och bad så mycket om ursäkt men sa att jag var för gammal! De ville väl ha fler ungdomar med. Men både Lasse Berghagen och Lill-Babs är ju bra mycket äldre än mig. Tydligen var det högsta chefen som tyckte att jag skulle bort, berättade Kikki Danielsson för Expressen efter beskedet.

 

LÄS MER: Kikki Danielsson klar för "Så mycket bättre"

 

Kikki Danielsson: Kände mig inte respekterad

 

LÄS MER: Hemliga spritfesten i "Så mycket bättre"

 

Hon berättade då att hon tog väldigt illa vid sig, dels av att bli sparkad, men också av sättet som produktionsbolaget Mastiff hanterade situationen.

– Jag känner mig inte respekterad. Klart att jag blir ledsen. Men jag är mest förbannad, sa hon till Expressen.

TV4 menade då att de inte visste hur Danielsson blivit behandlad, och tog avstånd från produktionsbolagets handlingar.

– Vi tar helt avstånd från agerandet. Vi har alltid haft ett bra samarbete med Kikki och hoppas verkligen att vi kan ha det i fortsättningen också. Resten får Mastiff stå för, sa TV4 i ett uttalande, medan de ansvariga på produktionsbolaget inte ville uttala sig.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag