Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kikkis svåra tid – efter diagnosen

Kikki Danielsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kikki Danielsson berättar om sin svåra reumatism. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA

Kikki Danielsson har inte kunnat delta i aktiviteterna i "Så mycket bättre" på grund av sin reumatism.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om det tunga året när hon fick diagnosen.

– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden, säger hon till tidningen.

Kikki Danielsson är en av säsongens stora stjärnor i "Så mycket bättre". Samtidigt har sångerskan inte kunnat delta i alla aktiviteter på grund av sina hälsoproblem.

Kikki Danielsson lider av reumatism, en diagnos hon fick i slutet av 80-talet när hennes karriär stod på topp. I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om den tunga perioden.

– Jag har en tydlig bild av att jag 1987 tänkte att jag kommer att minnas detta som ett helvetesår, säger hon till tidningen.

 

LÄS MER: Kikki stoppades – av sjukdomen

 

För Aftonbladet beskriver Kikki Danielsson, som var nybliven mamma till en liten dotter, blev påkommen av en vän när hon kröp upp för trappan i suterängsvillan utanför Bollnäs.

– "Är du så jävla dålig?" sa han. Själv var jag i djup förnekelse. Jag hade nyss fått en bebis och även om fingrarna vissa dagar var så ömma att jag inte ens kunde byta blöjor på henne så kunde ju inte jag vara sjuk.

Kikki Danielsson fick diagnosen efter ett blodprov

Ett blodprov senare stod det klart att Kikki Danielsson drabbats av reumatism. Hon beskriver hur hon tvivlade på sig själv – att ha en sådan diagnos samtidigt som man var småbarnsmamma och sångerska.

– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden. Vad var jag för miserabel typ, som inte ens kunde byta blöjor på min egen bebis? Ibland fick grabbarna bära in och ut mig ur bussen när vi skulle spela. Jag minns att jag hade en barstol som jag kunde sitta på under ballader. Vi turnerade som bara den, fastän jag var så dålig. Vi stod i fyra timmar och spelade dans. Trots att jag försökte hålla det hemligt kom det så klart ut i tidningarna 1987. Och sedan dess har det varit synd om mig, säger Kikki Danielsson, som också förklarar att hon aldrig velat att det ska framstå som att det är synd om henne.

 

LÄS MER: Kikkis ärliga ord om sitt mörka förflutna

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!