Kikki Danielsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMKikki Danielsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kikki Danielsson.  Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kikki Danielsson berättar om sin svåra reumatism. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLAKikki Danielsson berättar om sin svåra reumatism. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA
Kikki Danielsson berättar om sin svåra reumatism. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA

Kikkis svåra tid – efter diagnosen

Publicerad
Uppdaterad

Kikki Danielsson har inte kunnat delta i aktiviteterna i "Så mycket bättre" på grund av sin reumatism.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om det tunga året när hon fick diagnosen.

– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden, säger hon till tidningen.

Kikki Danielsson är en av säsongens stora stjärnor i "Så mycket bättre". Samtidigt har sångerskan inte kunnat delta i alla aktiviteter på grund av sina hälsoproblem.

Kikki Danielsson lider av reumatism, en diagnos hon fick i slutet av 80-talet när hennes karriär stod på topp. I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om den tunga perioden.

– Jag har en tydlig bild av att jag 1987 tänkte att jag kommer att minnas detta som ett helvetesår, säger hon till tidningen.

 

LÄS MER: Kikki stoppades – av sjukdomen

 

För Aftonbladet beskriver Kikki Danielsson, som var nybliven mamma till en liten dotter, blev påkommen av en vän när hon kröp upp för trappan i suterängsvillan utanför Bollnäs.

– "Är du så jävla dålig?" sa han. Själv var jag i djup förnekelse. Jag hade nyss fått en bebis och även om fingrarna vissa dagar var så ömma att jag inte ens kunde byta blöjor på henne så kunde ju inte jag vara sjuk.

Kikki Danielsson fick diagnosen efter ett blodprov

Ett blodprov senare stod det klart att Kikki Danielsson drabbats av reumatism. Hon beskriver hur hon tvivlade på sig själv – att ha en sådan diagnos samtidigt som man var småbarnsmamma och sångerska.

– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden. Vad var jag för miserabel typ, som inte ens kunde byta blöjor på min egen bebis? Ibland fick grabbarna bära in och ut mig ur bussen när vi skulle spela. Jag minns att jag hade en barstol som jag kunde sitta på under ballader. Vi turnerade som bara den, fastän jag var så dålig. Vi stod i fyra timmar och spelade dans. Trots att jag försökte hålla det hemligt kom det så klart ut i tidningarna 1987. Och sedan dess har det varit synd om mig, säger Kikki Danielsson, som också förklarar att hon aldrig velat att det ska framstå som att det är synd om henne.

 

LÄS MER: Kikkis ärliga ord om sitt mörka förflutna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag