Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kikki stoppades – av sjukdomen

Kikki Danielsson i "Så mycket bättre". Foto: TV4
De övriga deltagarna i "Så mycket bättre" fick en surflektion. Foto: TV4
Uno Svenningsson och Thomas Andersson Wij gör sig redo att surfa.
Kikki Danielsson. Foto: OLLE SPORRONG
Så mycket bättre-gänget. Foto: OLLE SPORRONG

Deltagarna i "Så mycket bättre" provar på att surfa i lördagens program – men Kikki Danielsson är inte med.

Artisten stoppades av sin reumatiska sjukdom, och valde att inte delta i aktiviteten.

– Det kanske inte är så jättelämpligt om man har reumatism att kasta sig ut i iskallt vatten, säger Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre".

Det är Anders "Moneybrother" Wendins dag i lördagens "Så mycket bättre", och artisten har valt att ta med de andra programdeltagarna på en surfinglektion.

Men en av "Så mycket bättre"-artisterna är inte där - Kikki Danielsson är inte med och tar på sig en våtdräkt med de andra.

Att Danielsson uteblir kommenteras inte i programmet, men Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre" berättar om beslutet bakom Kikki Danielssons frånvaro.

– Kikki tyckte nog att surfning inte var för henne. Dessutom var det riktigt skitväder bara minuterna innan de skulle i väg, säger han.

Nygren medger att det är svårt att surfa i kallt vatten när man är reumatisk, som Kikki Danielsson är.

– Det kanske inte är så jättelämpligt om man har reumatism att kasta sig ut i iskallt vatten. Jag vet inte om det var den bärande anledningen. Jag tror inte att hon var så sugen på att bada i 12 grader kallt vatten, säger Martin Nygren.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om artisterna i "Så mycket bättre" 2017 i TV

Kikki Danielsson. Foto: TV4

Kikki Danielsson följde inte med på fågelskådning i "Så mycket bättre"

 

LÄS MER: Tittarnas ilska – efter beslutet i programmet

 

Kikki Danielsson var inte med i förra veckans "Så mycket bättre"-aktivitet fågelskådning heller, men Martin Nygren ser det inte som ett stort problem.

– Vi har aldrig hamnat i den situationen att det inte har löst sig av sig själv. Det viktiga är att vi har lite folk som tar till sig av det som ska göras och driver på. Det är lite olika från gång till gång. Man kanske tar ett steg tillbaka om det är något som inte passar en eller som man inte har förutsättningarna för, säger den exekutiva producenten.

Samtidigt erkänner han att produktionen kan ha varit lite väl beskyddande mot Kikki Danielsson under inspelningarna - men hyllar samtidigt de äldre deltagarna för att vara de som orkar mest.

– Det hade varit intensiva dagar, och Kikki är ju lite äldre. Det är möjligt att vi har överbeskyddat henne i produktionen. Det blir lite så. Men de äldsta är de tuffaste också, det ska man komma ihåg, som klagar minst över sömn. Det viktigaste är att de är med i programmet och bidrar med sin musik. Det andra kan passera lite, säger han.