Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kikki Danielssons ensamma liv – stödet från Renée Nyberg

Ur arkivet: Peter Forsberg om sin relation
Kikki Danielsson berättar om en svår period i livet.
Foto: TV4
Renée Nyberg påpekar att alla gör misstag.
Foto: TV4

Kikki Danielsson längtar efter att bli kär – men hon törs inte ta chansen. 

I TV4:s ”Renées brygga” berättar artisten om den svåra tiden efter skilsmässan och om ensamheten.

– Det är så mycket som jag skippar för att slippa stressen. 

Kikki Danielsson, 70, är en Sveriges mest folkkära artister och har fått landet att dansa till hits som ”Papaya Coconut” och ”Bra vibrationer”. 

Men artistens liv har inte alltid varit enkelt och i ”Renées brygga” berättar Kikki Danielsson, som nyligen släppte boken ”Du vet ingenting om mig”, om livets mörkaste period – då hon gick igenom en skilsmässa och sedan åkte fast för rattfylla. 

– Jag ville bara gå och gömma mig. Det var mycket skriverier om rattfyllan och alltihop, barnen pratade inte med mig. Det var väldigt mörkt där. 

Kikki Danielsson ville inte att barnen skulle bli skilsmässobarn – som hon. 

– Det är det största misslyckandet jag gjort i mitt liv. 

Hon kände länge ett förakt mot sig själv. 

– Jag var så förbannad och besviken på mig själv, varför kan du inte klara detta?

Kikki Danielssons längtan efter kärlek

I dag har Kikki Danielsson svårt att känna tillit till andra människor. 

– Jag litar inte på någon. Så jag lever ensam och jag söker inga nya kontakter. Enda gången jag känner mig trygg det är när jag jobbar med musiker. Det är så mycket som jag skippar för att slippa stressen. Jag älskar att gå på marknad, konserter, jag går inte någonstans. 

Men längtan efter en gemenskap finns.

– Ja jag skulle hemskt gärna vilja bli kär igen. Jag vet ju hur det känns men jag törs inte, jag gör bara folk illa. Det sitter så djupt rotat. Hur kunde jag? Jag som var världens ängel till barnen, jag gjorde aldrig något fel. Att jag skulle hamna i en rattfylla fanns inte på kartan. 

Kikki Danielssons nya liv – vändningen 

Programledaren Renée Nyberg förklarar att alla gör misstag, och att man kan bli förlåten. 

– Jo men det sitter så djupt, det är så många som är elaka och inte vill glömma. Jag känner att jag har använts som en riktig slagpåse. Det har skrattats i mitt ansikte, men det har också skrattats bakom ryggen. 

Nyberg påpekar att det också finns många som beundrar henne – men Kikki Danielsson förklarar att hon har svårt att berömma sig själv. 

I dag är relationen bra med barnen igen – de kan prata om allt. 

– Jag är på en ganska bra plattform, ”I will survive”, den kör jag nu, den låten. Det är mitt motto i dag, jag tänker inte lägga mig ner och dö, jag tänker kämpa. Min dröm är att få göra en sista show. Kanske bjuda in gamla kompisar och gäster, med mycket humor och hjärta, säger hon i ”Renées brygga”.  

Henke Lundqvist om sin svåra period – berättar för Renée: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.