Kikki Danielssons beslut – ställer in ”Lotta på Liseberg”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Kikki Danielsson skulle dykt upp i nästa veckas säsongsavslutning av ”Lotta på Liseberg”, men tvingas nu ställa in.

Artisten har valt att inte resa på grund av coronapandemin.

– Ingen ska riskera något i den här situationen tycker jag, säger Engberg. 

Det blir ingen Kikki Danielsson på besök hos Lotta Engberg i säsongsfinalen av ”Lotta på Liseberg” i TV4 nästa vecka.

Artisten, som skulle ha gästat programmet tillsammans med bland andra Måns Zelmerlöw och Jill Johnson, har nu valt att hålla sig hemma på grund av coronapandemin.

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett emot att sjunga och möta tv-publiken hos ”Lotta på Liseberg”, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, säger Kikki Danielsson till Aftonbladet.

Lotta Engberg säger att Danielssons beslut är fullt rimligt. 

– Jag kan förstå hennes beslut, det är en sak om man kan sätta sig och köra i bilen själv men hon bor i Bollnäs och det kommer fler år. Så jag har verkligen all förståelse för henne. Ingen ska riskera något i den här situationen tycker jag, säger hon. 

”Hörs inte så ofta”

Engberg förklarar att de är goda vänner även privat, men att avståndet gjort att de inte setts så mycket. 

– Vi hörs inte så himla ofta, då vi bor som vi bor. Sen så är vi jättegoa vänner så, med en fantastisk musikalisk historia bakom oss. 

Tror du att det tar emot för Kikki att tacka nej, när ni är vänner?

– Ja men det tror jag, det känns som att alla som kommer nu till ”Lotta på Liseberg” är så tacksamma för att de får musicera. För det är ju det vi alla saknar, säger hon. 

TV4: ”Respekterar hennes beslut”

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, hoppas att Kikki Danielsson dyker upp hos Lotta Engberg nästa år i stället.

– Allas vår Kikki Danielsson kommer tyvärr inte medverka i finalavsnittet av ”Lotta på Liseberg” den 10 augusti, vilket så klart är tråkigt men vi respekterar hennes beslut till fullo. Vi ser fram emot att ha med Kikki nästa år, säger Jonathan Nordin till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.