Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Kikki Danielsson till sjukhus efter svåra fallet

Publicerad

Kikki Danielsson fick föras till sjukhus efter Melodifestivalens pressträff på tisdagen.

Stjärnans fot var bruten och under mötet med pressen satt hon i rullstol. 

– Jag mår efter omständigheterna mycket bra, sade Kikki Danielsson efter sjukhusbesöket. 

Under tisdagen presenterades alla 28 deltagare i Melodifestivalen 2018. De tävlande fanns på plats vid SVT:s direktsända presskonferens.

Kikki Danielsson har varit med förr – men vid denna pressträff fanns en stor skillnad: artisten satt i rullstol. 

Hon hade nämligen brutit foten, skulle det visa sig – även om hon vid tillfället inte visste om det. 

– Jag tror inte att foten är av. Jag hoppas på en stukning, sade Kikki Danielsson under pressträffen. 

Men senare under tisdagen meddelade hon via ett pressmeddelande att hon fått föras till sjukhus och att det där framkom att foten var bruten. 

"Hennes medverkan genomfördes precis som planerat men då smärtan i foten inte gav med sig valde Kikki sedan att ändra om i sitt schema för eftermiddagen för att åka till sjukhus och få den röntgad. Där konstaterades det tyvärr att stukningen var en fraktur", skriver presskontakten Johanna Boström Stone.

Kikki Danielsson snubblade på trottoaren

Schlagerdrottningen själv lät hälsa:

– Jag mår efter omständigheterna mycket bra och känner mig otroligt väl omhändertagen. Ser fram emot min medverkan i Karlstad och hoppas få träffa er där.

Hon förklarade under pressträffen vad som orsakat skadan.

– Jag snubblade på trottoarkanten i morse när jag skulle bli hämtad. Jag slog i gatan – satan i gatan! sade hon. 

 

 

LÄS MER: Här är alla artister i Melodifestivalen 2018

 

"Så mycket bättre"-aktuella Kikki Danielsson, 65, är en av artisterna i Sveriges stora musikfest. Sångerskan medverkar i den första delfinalen som går av stapeln den 3 februari på Löfbergs arena i Karlstad. 

Kikki ställer upp med bidraget "Osby Tennessee" – en countrylåt på svenska. Hon möter bland andra Benjamin Ingrosso, Edward Blom och Kamferdrops.

 

 

LÄS MER: Kikki Danielsson: "Då nådde jag botten helt!" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag