Kikki Danielsson till sjukhus efter svåra fallet

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL

Kikki Danielsson fick föras till sjukhus efter Melodifestivalens pressträff på tisdagen.

Stjärnans fot var bruten och under mötet med pressen satt hon i rullstol. 

– Jag mår efter omständigheterna mycket bra, sade Kikki Danielsson efter sjukhusbesöket. 

Under tisdagen presenterades alla 28 deltagare i Melodifestivalen 2018. De tävlande fanns på plats vid SVT:s direktsända presskonferens.

Kikki Danielsson har varit med förr – men vid denna pressträff fanns en stor skillnad: artisten satt i rullstol. 

Hon hade nämligen brutit foten, skulle det visa sig – även om hon vid tillfället inte visste om det. 

– Jag tror inte att foten är av. Jag hoppas på en stukning, sade Kikki Danielsson under pressträffen. 

Men senare under tisdagen meddelade hon via ett pressmeddelande att hon fått föras till sjukhus och att det där framkom att foten var bruten. 

"Hennes medverkan genomfördes precis som planerat men då smärtan i foten inte gav med sig valde Kikki sedan att ändra om i sitt schema för eftermiddagen för att åka till sjukhus och få den röntgad. Där konstaterades det tyvärr att stukningen var en fraktur", skriver presskontakten Johanna Boström Stone.

Kikki Danielsson snubblade på trottoaren

Schlagerdrottningen själv lät hälsa:

– Jag mår efter omständigheterna mycket bra och känner mig otroligt väl omhändertagen. Ser fram emot min medverkan i Karlstad och hoppas få träffa er där.

Hon förklarade under pressträffen vad som orsakat skadan.

– Jag snubblade på trottoarkanten i morse när jag skulle bli hämtad. Jag slog i gatan – satan i gatan! sade hon. LÄS MER: Här är alla artister i Melodifestivalen 2018


"Så mycket bättre"-aktuella Kikki Danielsson, 65, är en av artisterna i Sveriges stora musikfest. Sångerskan medverkar i den första delfinalen som går av stapeln den 3 februari på Löfbergs arena i Karlstad. 

Kikki ställer upp med bidraget "Osby Tennessee" – en countrylåt på svenska. Hon möter bland andra Benjamin Ingrosso, Edward Blom och Kamferdrops.LÄS MER: Kikki Danielsson: "Då nådde jag botten helt!" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.