Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kikki Danielsson stoppas från framträdandet av TV4

Petra Mede avslöjar sin största utmaning i ”Stjärnornas stjärna”
Kikki Danielsson stoppas av TV4 från att vara med i ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: SVEN LINDWALL
Gänget i ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Casper Jarnebrink tar över.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kikki Danielsson skulle vara coach och jurymedlem i lördagens dansbandsavsnitt av ”Stjärnornas stjärna”.

Men nu väljer TV4 att stoppa Kikki Danielsson från att medverka, för att hon har drabbats av en förkylning.

– Kikki är förkyld och vi följer de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett. Därför kommer hon inte att vara med under lördagens sändning, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4.

I lördagens ”Stjärnornas stjärna” är det dags för dansbandstema, där artisterna skulle få hjälp av dansbandsdrottningen Kikki Danielsson.

Men nu tvingas Danielsson hoppa av sin medverkan som jurymedlem och coach i programmet – på grund av sjukdom. ”Bra virbrationer”-artisten är förkyld och stoppas därför av TV4 från att medverka. 

– Kikki är förkyld och vi följer de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett. Därför kommer hon inte att vara med under lördagens sändning, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4.

I stället ersätts hon av tidigare ”Stjärnornas stjärna”-vinnaren Casper Janebrink.

– Det är så klart tråkigt att Kikki tvingats ställa in sin medverkan men vi hoppas att hon snart mår bättre och att hon kan vara med en annan gång. En värdigare ersättare än Casper Janebrink är svår att hitta. Han är Sveriges okrönte dansbandskung och med en seger i Stjärnornas stjärna i bagaget vet han precis vad den här tävlingen går ut på. Vi är oerhört glada över att ha med honom i lördagens program, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4.

Kikki Danielssons pressansvarige Johanna Boström Stone skriver i ett mejl att artisten inte är smittad med coronaviruset, men att hon håller sig hemma för att inte smitta andra med sin förkylning.

”Kikki väljer att inte kommentera i dag men har en vanlig förkylning och är inte orolig för att det är corona-relaterat . Däremot innebär det ju just nu att man håller sig hemma och avstår från att resa samt att i just fallet med Stjärnornas stjärna inte vilja riskera att medverkande och produktionen blir smittade”.

Casper Janebrink hjälper i ”Stjärnornas stjärna”

Casper Janebrink tar med sin egen erfarenhet från att vara med i ”Stjärnornas stjärna”, när han nu är med som jurymedlem.

– I och med att jag själv varit med i programmet vet jag precis vilken skräckblandad förtjusning artisterna känner inför att kasta sig ut i olika genrer varje lördag, säger Janebrink, och fortsätter:

– Jag kommer titta på taktkänslan, glädjen på scenen och framför allt att man ska få lust att dansa. Att spela dansmusik gör man för att folk ska dansa, får man inte fram den känslan har man inte lyckats. Det är en av de viktigaste punkterna.

Corona slår hårt mot nöjesbranschen – evenemangen som påverkas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.