Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kikki Danielsson om rasismanklagelserna

Kikki Danielsson spred en artikel från främlingsfientliga sajten Fria Tider på Twitter. Sedan dess har hon jagats av en hatstorm.
Foto: Mats Andersson
Via sin Twitter har hon försökt att slå tillbaka mot rasismanklagelsrna, men förgäves.
"Det var oerhört skrämmande. Jag har inte träffat människor som hatar och är fanatiska. Det var det värsta jag varit med om. De är ju livsfarliga", säger hon till Expressen.
Foto: Stefan Söderström

Kikki Danielsson spred en artikel från främlingsfientliga sajten Fria Tider på Twitter.

Nu talar hon ut om hatstormen – och slår tillbaka mot rasismanklagelserna.

– Jag blev rädd, säger hon.

Kikki Danielsson kallas rasist på Twitter.

Sångerskan delade häromdagen en artikel från den främlingsfientliga sajten Fria Tider. Artikeln har rubriken ”Somalier berättar: Därför våldtar vi nordiska kvinnor”.

Kritiken lät inte vänta på sig.

– Det var oerhört skrämmande. De skrev att jag var rasist, nazist, och idiot. Jaha. Jag blev rädd. Att det finns så mycket hat. Jag har inte träffat människor som hatar och är fanatiska. Det var det värsta jag varit med om. De är ju livsfarliga, säger hon.

"Twittrade mot våldtäkt generellt"

Hon säger att hon inte förstod vilken sajt hon länkat till.

– Jag blev väldigt upprörd. Jag tittar inte vad det var för tidning. Jag trodde det handlade om våldtäkter i Norge. Som kvinna blev jag förbannad. Sedan rasade det. Jag förstod ingenting. Jag känner inte ens till de här sajterna. Ändå kallar de mig rasist, säger hon.

Den här artikeln gör ju en grej av att det just är somalier som våldtar.

– Det är väldigt olyckligt. Jag twittrade mot våldtäkt generellt. Det spelar ingen roll vilken hudfärg du har. Rasist eller nazist är det sista jag är. Det står väl i bibeln att Gud skapade människan som en avbild av sig själv. Då kan ju Gud lika gärna vara svart. Eller en hen. Varför skulle han vara vit?

"Får aldrig generalisera"

Nu tar hon avstånd från artikeln och sajten.

– Man kan aldrig säga att svenskar är sådana och somalier är sådana, eller att alla alkoholister kommer förbli alkoholister. Man får aldrig generalisera. Då blir det så förbannat fel, säger hon.

Kikki Danielsson säger att hon ska ta bort sin tweet, och kommer tänka till en extra gång innan hon länkar vidare i framtiden.

– Jag fick ju lära mig något nytt. Jag kommer att kolla lite noggrannare i framtiden. Det var helt aningslöst. Jag reagerade blixtsnabbt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.