Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kidnappare hos Löwengrip – letar efter expojkvännen

Isabella Löwengrip tillsammans med expojkvännen.
Foto: IBL
Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip.
Foto: KATE GABOR
Mannen köpte en Bentley Continental årsmodell 2012 av denna typ.
Foto: Bentley

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28, berättar nu att kriminella personer sökt upp henne i hennes och barnens hem i jakten på hennes expojkvän.

Hon känner sig lurad av ex-pojkvännen som, enligt Löwengrip, ska ha spekulerat bort stora belopp på aktieaffärer för kunders räkning.

– Det rör sig om mycket mer än tiotals miljoner kronor. Jag känner mig rädd. Jag har inte ätit på flera dagar, säger Isabella Löwengrip till Expressen.

På måndagskvällen kom nya uppgifter från Isabella Löwengrips livvakt:

– Expojkvännen har kontaktat mig flera gånger i dag och vi har pratats vid på telefon. Han vill få kontakt med Isabella, förklara sig och hitta en utväg.

Den välkända bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip har på bara några år byggt upp en framgångsrik företagskoncern med bolag som Löwengrip Invest, hud- och hårvårdsbolaget LCC och skoföretaget Flattered och är delägare i fertilitetsappen Natural cycles.

Tidigare i år fick hon ett bevis på sin succé inom näringslivet då tidningen Veckans Affärer utsåg henne till Sveriges mäktigaste affärskvinna med motiveringen:

”Hon är ett av Sveriges starkaste varumärken som hon byggt upp en hel företagsgrupp kring, och hon når ut till fler kvinnor än någon annan”.

Det till omsättningen största bolaget är Löwengrip Beauty, vilket ingår i en koncern där Isabella Löwengrip äger 50 procent av aktierna.

Bolaget omsatte 2018 drygt 47 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 640 000 kronor.

Isabella Löwengrip berättar – kidnappare vid hemmet

Samtidigt som de professionella framgångarna fortsatt har den välkända företagaren även visat upp sin kärlekslycka.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip berättade tidigare under hösten om sin kärlek till sin 28-årige pojkvän. Paret hittade i höstas tillbaka till varandra efter tidigare uppbrott och han har ofta synts vid hennes sida i samband med offentliga tillställningar. 

Men för några dagar sedan tog förhållandet slut.

Isabella Löwengrip tillsammans med expojkvännen.
Foto: STELLA PICTURES

Isabella Löwengrip förklarade på sin blogg att hon och pojkvännen inte längre träffar varandra:

”När livet känns komplett vänder det plötsligt och blir becksvart. Det har inträffat en sak som gjort att (pojkvännens namn) och jag inte ses mer och av vissa anledningar behöver jag gå ut med det nu. Jag vet inte vad jag ska skriva mer.”

Nu väljer hon att berätta sin version om vad som har hänt.


LÄS MER: Fredrik Sjöshult: Löwengrips ex-pojkvän verkar ha hamnat snett


Isabella Löwengrip uppger att hennes tidigare pojkvän – bakom hennes rygg och helt utan hennes vetskap – ska ha gjort aktieaffärer för miljonbelopp för en eller flera kunder och sedan ha förlorat allt kapital.

Allt ställdes på sin spets när okända personer dök upp vid Isabella Löwengrips och hennes barns hem för att leta efter pojkvännen.

– Det var en person vid min dörr. Sen har det varit... när vi har kommit hem på natten så har det varit bilar utanför och väntat på oss. Jag antar att de har sökt honom. De har stått framför mitt hus.

– Det var ett obehagligt möte.

Blondinbellas mardröm – letar efter ex-pojkvän

Isabella Löwengrip fortsätter: 

– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov.

Har du haft någon inblandning i hans affärer?

– Det uppenbarar sig nya skulder hela tiden och han kommer aldrig kunna komma tillbaka till Sverige. Jag har tagit avstånd och jag skulle aldrig hjälpa honom ekonomiskt. Men jag tycker oerhört synd om hans nära och kära.

 – Han har försökt att hänga på mitt race så som jag har levt. Jag har varit helt omedveten och trott att han varit en duktig trader som det kallas. Hans rykte i Sverige har varit att han är en av de bästa på det han gör. Jag har inte förstått att han handlat för andras pengar och sen så visar det sig att han har satt sig i så mycket skulder som är omöjligt att betala av under en livstid.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det är många, många miljoner. det rör sig om mycket mer än tiotals miljoner kronor. Jag fick reda på detta av att vi fick ett hembesök av ett gäng.

Händelsen har gjort att hon nu brutit med ex-pojkvännen. 

– Vi har fått i uppgift att hålla oss ifrån all kontakt med honom och så har vi blivit förflyttade och nu förflyttade igen. Vi har ingen kontakt med honom längre.

Känner du dig rädd?

– Ja, det är klart. Det är en... jag har inte ätit på flera dagar. Det går inte att sova trots starka mediciner. Det är en ohållbar situation att det finns en hotbild mot sig och sina barn. Det finns inget värre.  

Hon beskriver hur hon mår:

 – Jag har varit chockad i några dagar och är det fortfarande. Jag har haft ett kristeam runt mig. Vi har haft allt ifrån psykolog till bevakning dygnet runt. Och nu så lämnar vi landet ett tag.

Isabella Löwengrip kallar upptäckten om ex-pojkvännen för en "skräck".

– Man blir grundlurad av en person. Det är en person som har ljugit om hela sin identitet om vem han är. Det blir en fruktansvärd skräck.

- Det är gjort av en person som man har släppt in i sitt liv. Det jag får vara tacksam för är att jag inte haft någon form av beblandning med min egen ekonomi. Jag vet ingenting om hans affärer och i dag så känns det ganska skönt.

Hur påverkar detta dina affärer och ditt varumärke?

– Jag har ju inte haft någon beblandning med honom mer än en privat relation. Det är mer att min personal är väldigt skärrade och det påverkar oss allihopa. Men vi har gjort en krisplan och tack och lov i dag är vi så stora att mycket kan rulla utan mig.

Du har ju fått dyra presenter och han köpte en Bentley. Ifrågasatte du aldrig varifrån han fick sina pengar?

– Jag har ju jobbat med en livvakt sedan tidigare av andra skäl och han flaggade för mig för ett tag sedan att efter att han gjort en check på honom att något inte stämmer. Och jag kanske har känt det i magen någonstans. Samtidigt har jag också sett de här beloppen på hans konto, så jag har trott att det var hans egen förmögenhet som han lyckats handla upp. Men jag kunde aldrig förstå att det var någon annans pengar. Och att det är personer som man inte vill beblanda sig med någon gång i livet.

– Det har varit en god ekonomi på hans konto sedan vi träffades och han har varit tydlig med att visa upp det. I förhållande till det så har en Bentley inte varit en sådan betydande summa.

Men tog du aldrig upp frågan med honom?

– Jo det gjorde jag. Jag frågade honom om på vilket sätt han handlat eftersom det gått så bra. Jag är ju själv aktieintresserad och handlar med mitt eget kapital. Det har ju varit extrema rörelser i marknaden på senaste tid och det har gynnat honom och sen har han haft en hävstång på sitt handlande som gjort att det ökat.

– Han var ung och hans ekonomi ändrades ganska drastiskt på kort tid. Han var en stor Twitterprofil och folk sa att det här är en av Sveriges bästa aktiehandlare. Jag tror att alla har lurats av hans image.

Isabella Löwengrip berättar att hon har gett expojkvännen ekonomiska råd. 

– Jag har försökt att råda honom. Han har ju taxerat noll och handlat allt på ett ISK-konto och jag sa det ser konstigt ut för Skatteverket. Och nu när vi är tillsammans så behöver du tänka på sånt, sa jag. Efter det fick jag honom att registrera ett aktiebolag.

– Jag ville att alla hans affärer skulle gå via hans bolag, jag ville att det skulle vara en befintlig verksamhet. Men det var ju bara för några veckor sedan.

När hade du senast kontakt med honom?

– I onsdags när mitt team gick in och sa att vi måste bryta.

Vad sa han till dig då?

– Han såg ut som han sett ett spöke. Han var helt vit i ansiktet och trodde inte att han skulle komma levande ur det här.

Vet du var han befinner sig?

– Nej, och det får jag heller inte veta.

Hur ser du nu på framtiden?

– Just nu är det fokus på att jag och mina barn ska befinna oss i säkerhet och försöka bibehålla en vardag på en annan plats. jag tror att vi tar varje dag som den kommer eftersom vi inte vet hur situationen kommer att skena i väg.

Under måndagen bloggade också Isabella Löwengrip och berättade om känslorna: 

"Jag såg honom antagligen för sista gången i mitt liv i onsdag och de ögonblicket gör så fruktansvärt ont", skriver hon i bloggen. 

Om affärerna har gjorts av pojkvännen privat eller via hans bolag är oklart.

I bolagets styrelse finns också en annan aktiehandlare, en 23-årig man. Mannen begärde i går, enligt Bolagsverket, utträde ur bolaget.

– Jag sitter inte i styrelsen längre, säger 23-åringen när Expressen får kontakt med honom.

Mannen säger också att han inte har haft någon kontakt med Löwengrips ex-pojkvän sedan en vecka tillbaka.

– Jag vet inte vad som har hänt, säger 23-åringen.

Löwengrips livvakt säger att han har haft kontakt med Löwengrips ex-pojkvän.

– Han handlar ju med värdepapper och det är något som har gått galet. Han har inga pengar kvar.

Livvakten säger vidare:

– Han har satt familjen i en situation som de överhuvudtaget inte har med någonting att göra, men det spiller över på Isabella eftersom de tidigare har varit ett par. Nu är de inte det och hon har tagit avstånd. Hon har inte varit delaktig på något sätt.

Hur har det gått till?

– Han har förvaltat andra människors kapital.

Och han har förlorat allt?

– Ja.

Livvakten vill inte gå in på vilka personer som Löwengrips ex-pojkvän har gjort affärer med.

– Men i såna här situationer finns det en överförd hotbild. Vi kan ju inte bara chansa och säga det är nog lugnt. Vi kan inte jobba så.

Livvakten betonar vidare:

– Isabella har ingen kännedom om hans affärer eller om omfattningen. Nu är förhållandet helt slut.

På måndagskvällen kom nya uppgifter från livvakten: 

– Expojkvännen har kontaktat mig flera gånger i dag och vi har pratats vid på telefon.

Han vill få kontakt med Isabella, förklara sig och hitta en utväg.

Livvakten säger vidare:

– Han vill naturligtvis rädda sitt eget skinn och minimera skadorna. Men seriöst så tror jag att han jobbar på en lösning, men det kommer att bli svårt. Det rör sig om mycket pengar.

Blondinbella: Expojkvännen har förlorat allt

Expojkvännen grundade sitt bolag i september i år. 

Enligt bolagets verksamhetsbeskrivning ska verksamheten bland annat vara konsultuppdrag inom reklam och marknadsföring, handel med noterade och onoterade värdepapper samt investeringar i nystartade bolag.

Kontoret ligger på Östermalm i centrala Stockholm.

Han har enligt sin Linkedin-sida tidigare arbetat på en affärsbank. Han har också studerat vid ett universitet.

Han köpte så sent som i oktober i år en Bentley Continental GT årsmodell 2012, som begagnad kostar cirka en miljon kronor. Bilen sålde han 22 november.

Han har också köpt exklusiva presenter till Isabella Löwengrip. När hon i oktober i år fyllde 28 år gav han henne en exklusiv Patek Philippe klocka för cirka 100 000 kronor där han på baksidan hade graverat: ”För nuet vi delar". Han har också köpt dyra skor från Chanel, Hermes armband och de två har även semestrat på Maldiverna tillsammans.

Detta har Isabella Löwengrip offentliggjort på sin blogg och på sin Instagram.

Expressen har sökt Isabella Löwengrips ex-pojkvän för en kommentar.

Isabella Löwengrip har två barn med Odd Spångberg från ett annat tidigare förhållande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.