Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kickens” vändning efter sjukdomsskräcken

Christian ”Kicken” Lundqvist drabbades av blodproppar i hjärta och lever.
Foto: Instagram
Christian ”Kicken” Lundqvist.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Christian Lundqvist har bildat ett nytt band, Crown, under pandemin.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Christian ”Kicken” Lundqvist, 49, drabbades av flera blodproppar i hjärta och lever.

Efter en tid på sjukhus mår han nu bättre.

– I början var jag rädd, man målar upp ganska mycket skit på väggen, säger han i P4 Extra.

Den tidigare The Poodles-trummisen kom relativt nyligen hem från sjukhuset.

Tidigare i vår rasade allt.

”Åkte på några riktigt jobbiga blodproppar upp till hjärta å lever så det har varit nattsvart sen början på förra veckan då diagnosen gick åt helt fel håll eftersom både pumpen å levern blev blockerade”, skrev han på Instagram i början av maj.

”Tufft i början”

I en intervju med P4 Extra berättar Christian Lundqvist om den första skräcken.

– Det var lite tufft i början innan man visste exakt vad som hade hänt. Jag var ganska sjuk faktiskt, vill jag nog påstå. Men det jobbigaste var nog i början när man inte visste, då målade man upp det värsta med cancer och ”shit ska man dö nu?”. Det var riktigt jobbigt, säger han.

Efter att han undersökts och diagnosticerats ordentligt vände det – och han kände sig lugnare.

– Då kände man sig jäkligt lyckligt lottad. Nu är det något halvår när man får gå på mediciner och så där, men ändå känner man bara ”wow”. Man borde köpa en lott när man har sådan tur, säger Christian Lundqvist i P4 Extra.

Knivhuggen för 15 år sedan

Orsaken till blodpropparna är enligt Kicken oklar. Läkarna har inte kunnat ge något definitivt svar. Men Christian Lundqvist var sjuk i covid-19 i slutet av förra året och läkarna har sagt att det kan finnas ett samband.

Händelsen påminner honom om när han blev knivhuggen i levern för 15 år sedan i samband med att han försökte avstyra ett bråk. Han skadades svårt och svävade mellan liv och död.

Nu känner han att han blivit hjälpt av den upplevelsen.

– Litegrann, litegrann. Men man måste påminna sig ibland. Man ångar på så rackarns fort och lägger dålig energi på fel saker eller obetydliga saker. Man behöver sig en knäpp på näsan då och då. Man är ändå 49 brakare, ett litet tag till, och då kanske man behöver en knäpp på snoken. Man är inte 20 längre, säger han i P4 Extra.

Nytt band

Christian Lundqvist är aktuell med sitt nya band Crown som består av medlemmar från Europe, Heat, Dynazty och Art Nation. Bandet bildades när de hade tråkigt under pandemin. Vad det blir av projektet är oklart.

– Alla spelar ju med andra band. Det kanske går att trycka in några festivaler. Men några större turnéer tror jag inte att det blir de närmaste åren, säger han i P4 Extra.

Expressen har sökt Kicken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.