Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Keyboardisten Anders Pettersson har gått bort

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Anders Pettersson blev 70 år gammal.
Foto: RICKARD NILSSON / RICKARD NILSSON BILD AB EXP
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Facebook

Anders Pettersson har gått bort, det bekräftar Lasse Stefanz på deras Facebooksida. 

Han var tidigare en av medlemmarna i Lasse Stefanz, men lämnade bandet 2010 på grund av en svår sjukdom.

– Han var alltid sprallig och glad, en perfekt människa på scen, berättar Christer Ericsson, kapellmästare i Lasse Stefanz.

Han blev 70 år gammal.

Den tidigare keyboardisten och dragspelaren Anders Pettersson har gått bort.

2010 lämnade Anders Pettersson Lasse Stefanz efter en tids sjukdom. En stroke precis före sommarturnén 2009 hade gett honom en tankeställare. 

Jonas Rignell tog då över som keyboardist i bandet.

– Det var fruktansvärt när han beslutade sig för att lägga av med musiken, säger Christer Ericsson, kapellmästare i Lasse Stefanz.

”Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att Anders Pettersson, en kär familjemedlem, vän och f d kollega, natten mellan tisdag och onsdag efter en tids sjukdom somnade in på ett sjukhus i Thailand, landet där han tillbringade sina sista år i livet”, skriver Lasse Stefanz på deras Facebooksida. 

Anders Petterson började spela i Lasse Stefanz år 1969 – och har utöver sitt spelande arbetat på med LS-produktions AB, som bokar svenska dansband.

– Det var en go och glad kille. En enormt charmig person på scen och en duktig medmusikant, berättar Christer Ericsson, och fortsätter:

– Det var trist att han var så dålig nu en längre tid. Man fick sms:a och lite sånt eftersom han ibland hade svårt att prata på grund av sjukdomen. 

”Tomt och trist”

Christer Ericsson berättar att bandmedlemmarna pratar om Anders Pettersson hela tiden – och att de delar fina minnen med varandra.

– Det är det enda vi pratar om, det är många tankar. Man är lite tagen, det är så tomt och trist på något vis, säger Christer Ericsson.

Till Aftonbladet berättar sångaren Olle Jönsson att han sörjer Ander Petterssons bortgång.

– Det är en jättesorglig dag i dag. Han var ju verkligen en del av hela den fantastiska historia vi fått vara med om samt både uppgångar och nedgångar. Men han hade alltid ett gott hjärta, säger Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson till Aftonbladet.

”Under 40 år spelade Anders klaviatur och dragspel i Lasse Stefanz, han var en älskad bandmedlem som publiken tog till sina hjärtan. Anders var urtypen för en glad musikant som med sin energi och sitt glada spelande var med och bidrog till Lasse Stefanz stora framgångar”, fortsätter bandet på Facebook.

De sörjer den tidigare bandmedlemmens bortgång tillsammans med hans familj. 

”Tillsammans med Anders Petterssons familj vill Lasse Stefanz tacka Anders för alla fina minnen som vi alltid kommer att bära med oss. Vila i frid älskade Anders”.

Under torsdagskvällen ska Lasse Stefanz uppträda i Söderhamn.

– Det är ju så att ”the show must go on”, vi får göra så gott vi kan. Han hade säkert velat det, avslutar Christer Ericsson.

https://www.facebook.com/clublassestefanz/posts/4305332936196762

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.