Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin Spaceys beslut efter sexanklagelserna

Foto: NATHANIEL E. BELL / AP NETFLIX
Foto: JAVIER ROJAS/PI / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

Hollywoodskådisen Kevin Spacey lägger karriären på is.

Detta sedan flera unga män trätt fram och berättat om sexuella övergrepp från "House of Cards"-stjärnan.

Nu söker han också hjälp för sitt beteende, enligt ett uttalande till Variety.

Det stormar rejält kring den flerfaldigt prisbelönta stjärnskådespelaren Kevin Spacey, 58.

Efter att "Star Trek"-skådespelaren Anthony Rapp berättat om hur Kevin Spacey försökt förföra honom då han bara var 14 år träder nu andra män i branschen fram för att berätta om liknande övergrepp från stjärnskådisens sida.

– Det finns många av oss som har en Kevin Spacey-historia att berätta. Själv har jag haft otaliga incidenter med honom som varit på gränsen till övergrepp, skriver den mexikanske skådespelaren Roberto Cavazos på Facebook enligt People. 

Under tiden som teaterchef på Old Vic i London mellan åren 2003 – 2015 ska Spacey ha antastat flera manliga anställda.

Nu söker Kevin Spacey hjälp

Efter vittnesmålen bekräftar nu representanter för Kevin Spacey att han kommer söka hjälp för sitt beteende.

– Han kommer ta sin tid att utvärdera situationen och söka hjälp för sitt beteende. Ingen annan information är tillgänglig för tillfället, säger hans stab i ett uttalande till tidningen Variety. 

Den sjätte säsongen av Netflix succéserien "House of Cards", där Kevin Spacey spelar huvudrollen som politikern Frank Underwood, har pausat inspelningarna av den sjätte och sista säsongen till följd av anklagelserna.

Kevin Spacey valde också att komma ut som homosexuell i kölvattnet av anklagelserna. Något han fått svidande kritik för från flera Hollywoodkändisar.