Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kevin Spacey frias från sexbrottsanklagelse

Kevin Spacey. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Everett Collection / Copyright © ©Netflix/Courte

Skådespelaren Kevin Spacey har anklagats för att förgripit sig sexuellt på en 18-årig man.

Nu meddelar åklagaren i fallet att ärendet läggs ned, rapporterar The Guardian. 

Under metoo anklagades skådespelaren Kevin Spacey för flera fall av sexuella övergrepp. Sedan hösten 2017 har skådespelaren varit upp i rätten flera vändor – och förlorat jobb.

Ärendet som nu lagts ner ska ha skett ett år tidigare – 2016, på en bar i Massachusetts. Den prisade stjärnan ska då ha begått ett sexuellt övergrepp på en 18-årig man. Enligt åtalet förde skådespelaren in sin hand innanför tonåringens byxor. 

Övergreppet blev känt när 18-åringens mamma, den tidigare tv-programledaren Heather Unruh, 2017 höll en presskonferens där hon berättade vad som hänt. 

Spacey har åtalats för händelsen men under onsdagen meddelade åklagaren att ärendet läggs ner, detta efter att den unga mannen vägrat att vittna i rätten en vecka tidigare.

Han skulle då förhöras angående en försvunnen telefon och raderade meddelanden, skriver CNBC. Detta skulle bevisat Spaceys oskuld hävdade skådespelarens advokater.

Förhörts av brittisk polis

Åklagarbeslutet kommer en kort tid efter att Kevin Spacey nyligen, återigen, förhörts av brittisk polis för misstänkt sexualbrott.

Scotland Yard ska så sent som i maj rest till USA för att förhöra ”House of cards”-stjärnan om ett sexualbrott han misstänks för att ha begått i London.

Skådespelaren uppges frivilligt deltagit i förhöret.

Kevin Spaceys bror Randy Fowler har tidigare uttalat sig om fallet som hans bror nu friats från.

Randy Fowler ställde sig då på offrets sida.

– Den unge mannen har levt med vad min bror gjorde sedan 2016, och kommer tvingas bära det med sig resten av sitt liv. Min bror har levt ett dubbelliv i 40 år, sa han då till Radaronline.