Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kevin Spacey frias från misstankar om övergrepp

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STARPIX / PICTUREDESK.COM / ACTION PRESS STELLA PICTURES

Hollywoodstjärnorna Kevin Spacey och Steven Seagal kommer inte åtalas för de anklagelser om sexuella övergrepp som riktades mot dem under me too-rörelsen.

Distriktsåklagaren i Los Angeles har valt att inte åtala skådespelarna med anledning av att händelserna ska ha ägt rum för långt vak i tiden, skriver TMZ.

Distrikståklagaren i Los Angeles kommer inte att väcka åtal mot skådespelarna Kevin Spacey, 59, och Steven Seagal, 66, efter de respektive anklagelser som riktats mot dem.

I samband med att me too-rörelsen drog i gång världen över i oktober 2017, så har båda skådespelarna pekats ut och polisanmälts för sexuella övergrepp.

Över 30 män har klivit fram och riktat anklagelser om sexuella övergrepp mot Kevin Spacey, något som har lett till att Spacey fått sparken från sin huvudroll i Netflix-serien "House of cards", och klipptes bort helt från filmen "All the money in the world".

Kevin Spacey åtalas inte för ankagelsen från 1992

Nu står det klart att Spacey inte kommer åtalas för det övergrepp han polisanmälts för, då det ska ha ägt rum 1992 – något som åklagaren menar är för långt bak i tiden.

Steven Seagal har anklagats av flertalet kvinnor för sexuella övergrepp. Även han kommer inte bli åtalad, då händelsen som han är anmäld för uppges ha inträffat 1993.