Kevin Spacey åtalas för fyra fall av sexuella övergrepp

Övergreppen ska ha inträffat i London samt i Gloucestershire i England
Kevin Spacey.
Foto: NICOLE HARNISHFEGER / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Kevin Spacey åtalas för fyra fall av sexuella övergrepp mot tre män, rapporterar Sky News.

Den Oscarbelönade amerikanske skådespelaren Kevin Spacey, 62, har tidigare anklagats för flera fall av sexuella övergrepp. Sedan hösten 2017 har skådespelaren varit upp i rätten under ett antal vändor – och förlorat jobb.

Nu åtalas ”House of Cards”-stjärnan för fyra fall av sexuella övergrepp mot tre män, rapporterar Sky News.

Spacey åtalas också för att ha ”förorsakat att en person utsatts för penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke.”.

Övergreppen ska ha inträffat i London under perioden mars 2005 till augusti 2008, samt i Gloucestershire i april 2013.

Försvarade sig

Efter Metoo-rörelsen drog i gång 2017 trädde över 30 män fram och berättade att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av Kevin Spacey.

En av de som trädde fram var skådespelaren Anthony Rapp som berättade att han som 14-åring utsatts för sexuella närmanden av den då 26-åriga Kevin Spacey. Den hyllade skådespelaren kom efter anklagelserna ut som homosexuell – något många såg som ett sätt att avleda uppmärksamheten från övergreppen.

Efter att allt fler kom med liknande vittnesuppgifter om Spaceys beteende sparkades han från rollen som Frank Underwood i Netflix-succén ”House of cards”. Han blev också utbytt i en film om J Paul Getty, och ersattes av skådespelaren Christopher Plummer.

Anklagelser lades ner

Hösten 2019 väntades ett fall där Kevin Spacey anklagats för sexuella övergrepp mot en massageterapeut tas upp i rättegång.

Enligt mannen ska Spacey ha förgripit sig på honom hösten 2016 genom att tvinga honom att röra vid Spaceys könsorgan vid två tillfällen under en privat massage.

Men i oktober 2019 kom beskedet att fallet mot Spacey lades ner efter att det påstådda offret gått bort av ”naturliga anledningar”.

Se mer:

Efter anklagelserna om sexuella övergrepp förlorade Kevin Spacey flera jobb. Bland annat bröt Netflix med skådespelaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.