Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin Borg lämnar Sverige: "Svår sak"

Två år efter "Idol"-vinsten gifte sig Borg med den dåvarande kärleken, men äktenskapet höll inte. Förra sommaren lämnade paret in sin skilsmässoansökan.Foto: Helen Edvall
Foto: Tomas Leprince

Kevin Borg lämnar Sverige och flyttar tillbaka till Malta.

På sin Facebook skriver den före detta "Idol" 2008-vinnaren att det är dags för en förändring.

"Dags för ett nytt kapitel snart. Flytten till vackra Malta på torsdag", skriver Borg.

Kevin Borg, 29, flyttade från Malta till Sverige 2007. Bara ett år senare tog han hem segern i "Idol" 2008 efter att ha kammat hem hela 76 procent av tittarnas röster i finalen.

Därefter fortsatte han jobba på sin musikkarriär och Borg fick bland annat rollen som John Travoltas i musikalen "Grease". Dessutom knep Kevin Borg huvudrollen i Disneys "High school musical".

 

LÄS MER: Kevin Borg fick Carin da Silva att gråta

 

Två år efter "Idol"-vinsten gifte sig Borg med den dåvarande kärleken, men äktenskapet höll inte. I somras lämnade paret in sin skilsmässoansökan.

– Det är en väldigt svår sak att gå igenom, sa Borg då.

– Jag hoppas att vi fortfarande kommer att vara vänner. Jag önskar henne allt det bästa i hela världen. Så är det.

Och nu kommer beskedet att artisten lämnar Sverige och flyttar tillbaka till Malta.

 

LÄS MER: Så lever de gamla "Idol"-vinnarna

 

På sin Facebook berättar Borg att han har haft en avskedsfest med sina vänner, och att det nu är dags för en förändring i livet.

"Jag är välsignad som har såna vänner. I går hade jag min avskedsfest på den mest fantastiska restaurangen i Stockholm och alla gjorde det till en fantastisk kväll", skriver han.

"Tack till er alla som var där och tack för alla underbara presenter. Dags för ett nytt kapitel snart. Flytten till vackra Malta på torsdag".

Samtidigt berättar Borg att han snart kommer tillbaka till Sverige - eftersom han ska ut på en julturné i Skåne i december.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där du kan kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.