Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kerstin Florian rasar mot "Svenska miljonärer"

Spa-drottningen Kerstin Florian rasar mot hur hon framställs i tv-programmet "Svenska miljonärer". Foto: Cornelia Nordström
Spa-drottningen Kerstin Florian rasar mot hur hon framställs i tv-programmet "Svenska miljonärer".
- Jag har fått en känsla av att de tagit med det som har varit lite mer sensationellt, säger hon.
Men produktionsbolaget slår tillbaka.
- Det stod i hennes kontrakt att hon fick ta bort de delar hon inte var nöjd med, säger producenten Jonas Åhlund.
Gun Nowak, 69, entreprenör och grundare av kosmetikkedjorna Face Stockholm, har tidigare kritiserat tv-programmet "Svenska miljonärer" i Kanal 5. Enligt henne var det en förljugen bild av henne som visades i programmet och att hon har blivit lurad att vara med i något hon aldrig skulle ha tackat ja till.
Nu stämmer även den svenska spa-drottningen Kerstin Florian, som också följs i programmet, in i kritiken. Programmet blev inte som hon hade tänkt sig.
- Jag trodde att det skulle vara lite mer om hur man är en entreprenör att kanske sporra andra i och med att man själv har börjat med två tomma händer, säger Kerstin Florian.

Gör narr av henne

Enligt henne har Kanal 5 i stället valt att fokusera på det som har varit "lite mer sensationellt".
- Till exempel en sådan sak som frågan: Finns det samer? Det är klart att det finns samer, men det sa jag i en mening om samerna. När jag kom till Riksgränsen första gången och träffade en same var jag kanske inte så van vid att se en same. Jag har bott i Amerika i 46 år.
Kerstin Florian tycker att "Svenska miljonärer" mer eller mindre driver med de medverkande.
- Jag tycker att det är lite löjligt och programmet har gjort lite narr av att man är en entreprenör. Jag har jobbat och slitet och haft väldigt trevligt under tiden. Men jag förstår inte riktigt vad grejen är.
Skulle du ha tackat ja till att vara med i programmet med facit i hand?
- Nej. Jag var emot det från början men de blev väldigt intresserade. Men nu är det slut med det här, det kan jag säga.

"Godkänt allt"

På produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn, som gör programmet åt Kanal 5, förstår man inte varför Kerstin Florian kommer med den här kritiken nu.
- Hon var rätt så noga med att veta vad hon ställde upp på. Hon var i produktionslokalen för sex veckor sedan och fick se alla delar som hon medverkade i. Hon hade till och med en klausul i sitt kontrakt som sa att hon kunde ta bort delar som hon inte var nöjd med. Hon har redan godkänt allt, säger Jonas Åhlund, producent för programmet.
Tycker du att ni porträtterar henne på ett bra sätt?
- Jag tycker att vi porträtterar henne på ett lätt humoristiskt sätt, men på ett juste sätt. Vi lyfter även fram att hon är extremt duktig, framgångsrik och driftig.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!