Kenzas nya barnplan – efter gravidkampen

Många av bloggaren Kenzas följare undrar om hon ska ha fler barn.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Kenza Zouiten Subosic födde sonen Nikola i juni.
Foto: Youtube / Kenza Zouiten Subosic
Aleks och Kenza Zouiten Subosic.
Foto: EXPRESSEN

Bloggaren Kenza Zouiten Subosic lyckades bli mamma i juni, efter en lång kamp för att bli gravid.

Nu berättar hon om hennes och makens tankar om att få ett till barn.

”Som ni vet så har vi inte riktigt möjligheten att planera”, skriver hon i ett blogginlägg.

Det var i juni som bloggaren Kenza Zouiten Subosic och maken Aleks blev föräldrar till sonen Nikola, efter en lång tids kamp för att kunna få barn.

Bloggaren genomförde flera IVF-behandlingar innan hon till slut blev gravid på naturlig väg, men vet inte om hon kommer kunna få barn igen, då hon när som helst kan komma in i klimakteriet för tidigt.

– Vi är jätteglada och tacksamma för att det funkade med Nikola, men vi vill ha fler barn och det är ju ingen självklarhet att det går. Jag känner mig stressad eftersom man inte vet exakt när jag kommer hamna i klimakteriet. Det kan handla om nästa år i värsta fall, har hon tidigare sagt till tidningen Mama.

Trots det är många av hennes följare nyfikna på om hon och maken ska ha fler barn, och hur de tänker kring sin familjeplanering.

Kenza svarar på följarnas fråga

I ett inlägg på sin blogg konstaterar Kenza Zouiten Subosic att hon inte kan planera graviditeter, även om paret vill ha fler barn.

”Den näst mest frågade frågan.. Som ni vet så har vi inte riktigt möjligheten att planera. Fick tillbaka min ägglossning/mens för 4 månader sedan men inget har hänt ännu”, skriver hon i bloggen.

Paret har redan tagit kontakt med samma IVF-klinik som de använde innan hon blev gravid med sonen Nikola i slutet av 2018.

”Vi har dock varit på koll hos vår IVF-klink (även om jag blev ”spontant gravid” så känns det skönt att träffa vår läkare som vet om hela vår historia) för att kolla läget på äggstockarna osv. Kan berätta om det en annan gång”, skriver Kenza Zouiten Subosic på bloggen.

Expressen har sökt Kenza Zouiten Subosic för en kommentar.

Kenza om graviditeten: ”Herregud, det här är inte på riktigt”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.