Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kenza slår tillbaka mot vaccin-kritiken

Kenzas vilda bröllopsfest.
Kenza Zouiten Subosic reagerar starkt på de bilder och den kritik som hon har fått efter att ha vaccinerat sin tre månader gamla son.
Foto: EXPRESSEN
”Det här gör mig jätteupprörd. Ni kan inte skicka bilder på barn som har dött av vaccinationer till mig, när jag precis har varit och vaccinerat min son”, säger hon på Instagram.
Foto: Instagram
Kenza visade upp ett av meddelanden hon fått från en vaccinmotståndare.
Foto: Instagram

Storbloggaren Kenza Zouiten Subosic tog med sin tre månader gamla son för att vaccineras, och berättade det på sociala medier.

Då blev hon genast överöst av meddelanden från personer som inte tror att vaccin är bra – något som fick profilen att säga ifrån.

– Det här gör mig jätteupprörd. Ni kan inte skicka bilder på barn som har dött av vaccinationer till mig, när jag precis har varit och vaccinerat min son, säger bloggaren på sin Instagram story. 

Det var i juni som bloggaren Kenza Zouiten Subosic, 28, och maken Aleks Subosic, 34, blev föräldrar för första gången, när de fick sonen Nikola.

Sedan dess delar influencerprofilen med sig av sin vardag som mamma på sociala medier, och diskuterar både amning och sömn med sina följare.

Men efter att Kenza Zouiten Subosic tagit med sin nu snart tre månader gamla son för att bli vaccinerad för första gången, så fick hon stora reaktioner som hon kanske inte räknat med.

Skickade bilder på döda barn

Profilen kritiserades nämligen av en grupp människor som är emot vaccinering, och som tror att det är dåligt – något som kallas ”anti-vaxxers” på internet. Flera skickade också bilder på barn som påstås ha dött av vaccinationer till henne, något som fick bloggaren att ryta ifrån i ett videoklipp.

– Okej, jag måste säga något, för det här gör mig jätteupprörd. Ni kan inte skicka bilder på barn som har dött av vaccinationer till mig, när jag precis har varit och vaccinerat min son, säger hon upprört i klippet, och fortsätter:

– Jag är vuxen, min man är vuxen, och vi är kapabla att skaffa information och ta våra egna beslut och göra det som vi tycker är bäst för vår son. Låt oss göra det, så låter vi dig göra det du tycker är bäst för ditt barn. Det är bara sunt förnuft, så sluta.

Expressen söker Kenza Zouiten Subosic för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.