Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kenza slår tillbaka – mot amningskritiken

Kenza om viktkritiken efter förlossningen: ”Blir förbannad”
KenzaFoto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: Youtube / Kenza Zouiten Subosic
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Foto: EXPRESSEN

Kenza Zouiten Subosic kritiserades starkt för sitt val att lägga ut bilder när hon ammar sin son Nikola.

I en intervju med ”Mama” berättar stjärninfluencern om hatet efter bilderna, och beslutet att stå upp för rätten att amma bland folk.

– Jag har känt att jag har behövt ”make a statement”. Så länge det provocerar folk kommer jag lägga upp i min story att jag ammar, säger Kenza Zouiten Subosic i Mama.

När influencern och bloggaren Kenza Zouiten Subosic, 28, födde sonen Nikola i somras trodde hon inte att en vanlig amningsbild skulle väcka särskilt stor uppmärksamhet – hon visar ju mer av brösten i en vanlig bikinibild från solsemestern.

Men efter en bild på sig själv när hon ger sonen lunch blev grunden till massiv kritik.

– Ja, många skrev att man kan gå undan eller gömma sig när man ammar. Det förvånade mig. Jag trodde inte att man ser amning som en ”biggie” i Sverige, säger Kenza Zouiten Subosic i tidningen Mama.

Influencern möttes ofta av argumentet att hon gärna får amma, men inte behöver lägga upp bilder på det – något hon helt motsätter sig.

– Det var även ett helt gäng som skrev: ”Amma gärna, men måste du lägga upp en bild på det?”. Ja, tydligen måste jag ju det, om man aldrig ser det någonstans kommer folk inte tycka att det är normalt. Jag vill inte gå undan och sitta på en toalett. Om du stör dig på att jag matar mitt barn, men titta bort då. Det är inte svårare än så. Jag har känt att jag har behövt ”make a statement”. Så länge det provocerar folk kommer jag lägga upp i min story att jag ammar, säger profilen till Mama.

Berättar att hon hjälpt flera av sina följare

Att Kenza Zouiten Subosic visar upp sin amning har hjälpt flera av hennes följare, och motiverar henne att fortsätta, berättar hon för tidningen.

– Häromdagen skrev en följare till mig: ”Tack för dina vackra ­bilder. Idag vågade jag gå ut och amma för första gången.” Det är ju helt fantastiskt att jag kan hjälpa andra genom mina sociala medier.

När Expressen träffade Kenza Zouiten Subosic på röda mattan för Årets mama berättade hon mer om känslorna kring att kritiseras för allt hon gör som mamma.

– Det är väl klart att man blir ledsen, man är ju bara människa. Man är ingen robot som sitter och skriver i bloggen. Det klart att det sårar ibland men man kan inte tyvärr få alla att älska en. Det är bara att bita ihop och ta emot ibland men så kan man säga ifrån ibland också, sa Kenza Zouiten Subosic.

Vem är Kenza Zouiten?