Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kenza ryter ifrån efter orden om kroppen: ”Förbannad”

Kenza om viktkritiken efter förlossningen: ”Blir förbannad”
Kenza är nybliven mamma. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Kenza på Årets mama-gala. Foto: Expressen

Kenza Zouiten Subosic publicerade en bild på sig själv i bikini några månader efter sonen Nikolas födsel – och fick genast frågan om hon var gravid igen.

Nu slår bloggaren tillbaka mot kommentarerna, och kritiserar synen på hur mammors kroppar ska se ut.

– Jag blir förbannad för jag tycker att det är helt sjukt att man några månader efter att ha fött barn förväntas ha en platt vältränad mage, säger Kenza Zouiten Subosic på Årets mama – där hon också visade sanningen om hur det är att gå på fest när man ammar.

I juni blev Kenza Zouiten Subosic mamma för första gången, när hon födde sin och makens son Nikola. 

Nyligen åkte den lilla familjen på sin första solsemester, men mycket strand och bad – och därmed bilder i badkläder.

När influencern nyligen publicerade en helkroppsbild på sig själv i bikini fick hon genast många kommentarer där folk undrade om hon var gravid igen, för att hennes mage putade. Frågor som upprörde Kenza Zouiten Subosic, som varit öppen med hur svårt hon hade att bli gravid från början.

– Det är väl klart att man blir ledsen, man är ju bara människa. Man är ingen robot som sitter och skriver i bloggen. Det klart att det sårar ibland men man kan inte tyvärr få alla att älska en. Det är bara att bita ihop och ta emot ibland men så kan man säga ifrån ibland också, säger Kenza Zouiten Subosic.

Kenzas arga ord 

När hon på måndagen besökte Årets mama kritiserade profilen samhällets syn på mammakroppen.

– Nej men jag blir förbannad för jag tycker att det är helt sjukt att man några månader efter att ha fött barn förväntas ha en platt vältränad mage och har man inte det så spekuleras det i om man är gravid igen. Det tycker jag är helt sjukt men jag kan ta det för jag är van vid att ta skit. Men jag tänker på alla andra som läser och jag är så rädd att alla andra ska ta åt sig, så det är tråkigt, säger Kenza Zouiten Subosic.

På sina sociala medier under kvällen visade bloggaren också hur det ser ut när man går på gala som ammande mamma – då åker nämligen bröstpumpen fram.

”Hur det egentligen såg ut i går kväll”, skriver hon till en bild där hon och influencervännen Ines pumpar bröstmjölk.

https://www.instagram.com/p/B4wkff5ALj0/

Här berättar Kenza om graviditeten:

Kenza om graviditeten: ”Herregud, det här är inte på riktigt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.