Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kenza helt krossad – efter läkarens besked

Efter flera försök att skaffa barn via IVF- behandling, höll bloggerskan Kenza Zouiten Subosic och hennes make Aleks Subosic att ge upp hoppet.
Foto: EXPRESSEN
Nu berättar bloggerskan i ett känslomässigt klipp om den tuffa tiden och längtan efter barn.
Foto: Youtube
– Jag har alltid velat bli mamma, det har alltid varit min dröm, säger hon i klippet med tårar i ögonen.
Foto: Instagram

Efter flera försök att skaffa barn via IVF- behandling höll bloggerskan Kenza Zouiten Subosic och hennes make Aleks Subosic på att ge upp hoppet.

På sin blogg berättar bloggerskan om den tuffa tiden och den stora längtan efter barn. 

– Jag har alltid velat bli mamma, det har alltid varit min dröm, säger hon i klippet med tårar i ögonen.

På tisdagen gick bloggerskan Kenza Zouiten Subosic ut med den glada nyheten att hon väntar sitt första barn med maken Aleks Subosic.

Men vägen dit har varit smärtsam. I ett klipp på sin blogg, som hon spelade in när graviditeten fortfarande var hemlig, öppnar hon upp om hur hon och maken försökte bli gravida flera gånger men utan resultat. 

Bloggerskan berättar då att någonting kändes fel.

– Jag gick på magkänsla. Jag besökte tre gynekologer och alla sa att ”hon är ung och barn kommer”. Men jag gav mig inte, berättar Kenza Zouiten Subosic i klippet.

Chockbeskedet efter pappans död

I stället valde hon att söka upp en fertilitetsdoktor för att få hjälp. Provresultaten skulle dröja flera veckor och mitt under orostiden blev bloggerskans pappa allt sjukare i cancer.

Efter en tid gick hennes pappa bort och i samband med att familjen reste till begravningen kom chockbeskedet.

– Mina äggstockar håller på att stängas ner typ 20 år för tidigt, säger Kenza Zouiten Subosic i klippet.

Fertilitetsdoktorn gav då Kenza Zouiten Subosic och maken Aleks rådet att försöka med äggdonation, om hon ville bära barnet själv.

– Jag har alltid velat bli mamma, det har alltid varit min dröm, säger hon i klippet med tårar i ögonen.

Ville så gärna bli föräldrar

Paret började genomgå flera IVF-behandlingar som Kenza själv beskriver som en ”känslomässig berg- och dalbana”.

– Varje gång jag fick min mens blev man förkrossad. Man ville ge upp och hata allt. Sen får man upp hoppet igen vid varje IVF-behandling, säger hon.

Men IVF-behandlingen misslyckades. Bloggerskan berättar att äggen hade för dålig kvalitet för att något embryo skulle överleva. 

–  Jag gjorde allt jag kunde för att öka chanserna. Jag tog vitaminer, åt rätt mat, höll koll på alla grejer man kan göra, säger hon och fortsätter:

– Till slut brydde jag mig inte om det var mina ägg eller någon annans, vi ville bara så gärna bli föräldrar.

Bloggerskan berättar i klippet hur hon fick dåligt samvete när den andra IVF-behandlingen misslyckades. 

– Jag kunde inte hjälpa att känna att jag tog bort något från Aleks. Jag sa det till honom någon gång och han blev så arg.

”Trodde aldrig att det skulle hända oss”

Men plötsligt vände allt.

När det var dags för den tredje behandlingen fick Kenza och hennes make beskedet. Bloggerskan hade blivit gravid med sitt första barn på naturlig väg. 

– Man hade läst om par som hade varit med om mirakel men jag trodde aldrig att det skulle hända oss, men det gjorde det, säger hon i klippet och ler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.