Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kenza anmäld – efter strandbilden

Kenza Zouiten. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Kenza Zouiten. Foto: EXPRESSEN

Storbloggaren Kenza Zouiten åkte på en sponsrad resa till Ystad havsbad – men ska inte ha berättat att det var en sponsrad resa förrän hon kom hem igen.

Nu har Zouiten anmälts flera gånger till Konsumentverket.

"Detta har hon gjort medvetet för att lura läsare att tro att hon har betalat det själv och ger genuina ärliga rekommendationer", skriver en av anmälarna.

Bloggaren och influencern Kenza Zouiten, 27, har anmälts till Konsumentverket av flera läsare – för att inte ha varit tydlig nog med sponsrat material på sina sociala medier.

Kenza Zouiten var på en resa till Ystad saltsjöbad i slutet av juni och några dagar framåt. En resa som var sponsrad, vilket inte ska ha nämnts i flera av de många Instagraminlägg som bloggaren publicerade under sin vistelse. På en av sina bilder, där bloggaren står i bikini inomhus, ska influencern ha lagt till att det rörde sig om en sponsrad semester först flera dagar efter att bilden publicerades.

 

LÄS MER: Kenzas bebislängtan – berättar om planen

 

Detta har nu läsare och följare reagerat på, och anmält Kenza Zouiten till Konsumentverket för felaktig marknadsföring.

https://www.instagram.com/p/BkpRu-qnAZY/?taken-by=kenzas

Läsarnas kritik mot Kenza Zouiten efter bilderna från stranden

"Först när hon kommer hemnämner hon att det var en sponsrad/betald vistelse! Hon är Sveriges största bloggare, hon vet mycket väl att reklam ska märkas innan inlägget börjar och inte flera dagar efteråt." skriver en upprörd person i sin anmälan.

"Hon märkte ut flera dagar efter sin vistelse att resan till spahotellet var en sponsrad resa. Det framgick inte av varken bilder på instagram eller blogg att hennes resa var sponsrad förens flera dagar efter resan. Jag trodde inte att detta var en sponsrad resa förens hon kom hem" konstaterar en annan person.

https://www.instagram.com/p/Bkso10onsKc/?taken-by=kenzas

 

https://www.instagram.com/p/BknKizqHrW5/?taken-by=kenzas

LÄS MER: Kenza har dragit sig undan efter läkarens ord

 

Kenza Zouiten bloggade om sin vistelse på hotellet, och uppgav då att det rörde sig om sponsrat innehåll – men får alltså kritik för att ha varit otydlig.

Expressen har sökt Kenza Zouiten via hennes presskontakt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!