Dolly Parton i sorg – efter Rogers död

CNN har gjort en tillbakablick på countryartistens långa och framgångsrika karriär.
Kenny Rogers är död.
Foto: GG/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Kenny Rogers och Dolly Parton.
Foto: ©TAMMIE ARROYO/JPISTUDIOS.COM / STELLA PICTURES JPI

Kenny Rogers har dött, 81 år gammal, rapporterar Variety

Countrystjärnan somnade in i stillhet omgiven av sin familj, säger en talesperson för familjen.

Duettpartnern Dolly Parton är i sorg efter beskedet.

– Jag kommer alltid att älska dig, säger hon i en video.

Countryartisten slog igenom som sångare i gruppen ”The First Edition” med låtarna ”Just dropped In” 1968 och ”Ruby, don't take your love to town”, innan han fortsatte sin framgångsrika solokarriär som sträckte sig över decennier. Som störst var han på 70- och 80-talet.

Då levererade han hits som ”Coward of the County”, ”Love Will Turn You Around” och ”The Gambler”, som han 1980 vann en grammis för. 

Men ett av hans mest kända verk är duetten med Dolly Parton ”Islands in the Stream”. Han var också med i musikprojektet Usa för Afrika, som gjorde låten ”We are the world.” 

Sammanlagt gav han ut ett 20-tal skivor.

Kenny Rogers död

Enligt sajten Variety somnade countryikonen in i stillhet, omgiven av sin familj, 81 år gammal, uppger en talesperson för familjen i ett uttalande. Kenny Rogers dog av naturliga orsaker. 

Med hänsyn till det pågående coronautbrottet kommer familjen att hålla en mindre, privat minnesceremoni. En större, offentlig, kommer att hållas vid ett senare skede, uppger familjen.

Kenny Rogers lämnar fem barn och frun Wanda Miller Rogers i sorg.

Dolly Partons sorg: ”Mitt hjärta är brustet”

Duettpartnern Dolly Parton reagerade på dödsbudet med sorg och fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna i ett videoklipp på Facebook.

– Jag älskade Kenny med hela mitt hjärta och mitt hjärta är brustet. En stor bit av det har försvunnit med honom i dag. Jag tror att jag talar för hela hans familj, alla hans vänner och fans när jag säger att jag alltid kommer att älska dig, säger Dolly Parton.

Jill Johnson uttryckte sin sorg på sociala medier.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dolly Parton hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Artister och fans över hela världen uttryckte också sin sorg på sociala medier. Svenska countryartisten Jill Johnson lade på Instagram upp en bild på Rogers efter att nyheten nått henne.

”Tack för musiken. Vila i frid”, skriver hon.

Prisad låtskrivare och producent

För sina insatser inom country-genren har Rogers tilldelats en plats i Country Music Hall of Fame och hans prisades otaliga gånger genom sin karriär – bland annat med tre grammisar.

Kenny Rogers var också låtskrivare, musikproducent och skådespelare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.