Foto: EXPRESSENFoto: EXPRESSEN
 Foto: EXPRESSEN

Kenneth Gärdestads kamp mot sjukdomen

Publicerad

Kenneth Gärdestad är allvarligt sjuk i både hudcancer och lymfom, och kämpar med att ens kunna äta.

Men låtskrivaren är fast besluten att gå på premiären av kommande filmen om sin bror.

– Jag försöker bara överleva helt enkelt, säger Kenneth Gärdestad till Aftonbladet.

Inspelningen av filmen om Ted Gärdestads liv är i full gång, men brorsan Kenneth Gärdestad, 69, kunde inte vara på plats under inspelningen, trots att han ville.

Låtskrivaren är sjuk i både lymfom och hudcancer, och genomgår smärtsamma behandlingar som gör att han inte får i sig den maten han behöver.

– Jag har svårt att äta och får näringsdropp varannan dag. Jag tycker inte om maten. Det är en vanlig konsekvens av behandlingen, säger Kenneth Gärdestad till Aftonbladet.

Kenneth Gärdestad hade fått höra innan att han skulle tappa aptiten under sin behandling mot sjukdomen - men trodde inte på det. Nu tar han sitt sjukdomstillstånd mer på allvar.

Under de två år som Kenneth Gärdestad har varit sjuk i hudcancer så har han genomgått hudtransplantationer, något som gör att han inte kan vistas ute i solen under sommaren.

– Jag försöker bara överleva helt enkelt, säger Kenneth Gärdestad om sitt vardagsliv till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Gärdestads tragedi – kämpar mot cancern

 

Kenneth Gärdestads vilja: Gå på premiären

 

LÄS MER: Gärdestads kamp – som tittarna missade

 

Nu hoppas han kunna gå på premiären av Ted Gärdestad-filmen som han har varit så involverad i. Kenneth Gärdestad har hjälpt till med anekdoter till manusskrivandet, för att ge en bättre bild av Ted Gärdestad.

Att se Adam Pålsson, som spelar titelrollen, i full kostym som sin bror är fascinerande, tycker Kenneth Gärdestad. Första gången han såg Pålsson i rollen blev han förvånad.

–Jag blev alldeles förundrad. De har gjort Adam Pålsson väldigt lik Ted, säger Kenneth Gärdestad till Aftonbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag