Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kennelklubben sågar nya Jagad av hundar

I TV3:s nya program "Jagad av hundar" med Malin Gramer ska de tävlande försöka springa ifrån "aggressiva" hundar. Ett upplägg som starkt kritiseras av Svenska kennelklubben. Foto: Johnny Wohlin/TV3

Svenska kennelklubben är upprörd över Malin Gramers och TV3:s nya program "Jagad av hundar".

I programmet ska de tävlande springa från aggressiva hundar för att vinna pengar - något som enligt kennelklubben sänder ut helt fel signaler.

- Det är en bisarr programidé, säger Hans Rosenberg, presstalesman.

På tisdag har TV3:s nya skräckserie "Jagad av hundar". Som namnet antyder kommer deltagarna, efter att ha tagit sig genom en rad skräckfyllda utmaningar, slutligen jagas genom skogen av "aggressiva" hundar i jakten på prissumman. Något som har fått den Svenska kennelklubben att gå i taket.

- Vi är mycket kritiska mot programmet. Ena sekunden ska vi svara upp när hundar springer och jagar folk i motionsspår och tycka att det är hemskt, och nästa ska vi tycka att det här är häftigt. Nej, det ger helt och hållet fel signaler, säger Svenska kennelklubbens presstalesman Hans Rosenberg och menar att det dessutom är ett hån mot de personer som har blivit jagade och bitna av hundar.

Förutom själva programidén vänder de sig mot programledaren Malin Gramers uttalande att momentet med hundarna är "sinnessjukt coolt" och att "man får en enorm adrenalinrusch".

- Man undrar ju vad som blir nästa steg? De säger att det är en kick att bli jagad av hundar. Det är en fruktansvärd kick att bli jagad av en våldtäktsman också, säger Rosenberg.

Populärt husdjur

TV3:s presschef Max Lagerbäck tycker dock att kritiken är obefogad.

- Hunden är Sveriges näst vanligaste och populäraste husdjur. Det lär inte förändras av serien "Jagad av hundar", säger han och fortsätter:

- Om de ska reagera så fort en hund dyker upp på film eller tv morrandes, då har de att göra.

Expressen har sökt programledaren Malin Gramer för en kommentar.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera.