Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kendall Jenners okända kamp – fördes till läkare

Kylie Jenner hyllas efter ärliga bilden på Instagram
Kendall Jenner har i flera år kämpat med psykisl ohälsa.Foto: STEPHEN LOVEKIN/WWD/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Men i flera år gick hon en okänd kamp mot något hon inte förstod vad det var.Foto: JOEL C RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Stjärnan berättar om det i en intervju med ”Good morning America”.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Supermodellen Kendall Jenner lider av ångest och panikattacker.

I en intervju med ”Good morning America” berättar stjärnan att det tog flera år och mängder av läkarbesök för att förstå vad som var fel.

– Jag fick sjuka panikattacker. Då äntligen fick jag informationen som jag behövde om det, berättar Kendall Jenner.

Hon är en av världens mest framgångsrika modeller och miljontals avundas hennes rika liv i Kalifornien, men ”Keeping up with the Kardashians”-profilen Kendall Jenner, 24, lider av svåra problem med ångest och panikattacker i perioder.

I en intervju över videolänk i morgonshowen ”Good morning America” berättar Kendall Jenner att hon fick sin första panikattack som väldigt ung, och sa till sin mamma att hon inte kunde andas. Kris Jenner tog då med henne till läkare för att reda ut vad som var fel – men ingen läkare kunde hitta något fysiskt fel.

– Hon tog med mig till en hel hög med läkare bara för att kolla att allt stod rätt till rent fysiskt. Ingen sa någonsin till mig att jag hade ångest. Kanske för tre-fyra år sedan så kom det tillbaka ordentligt, och jag fick sjuka panikattacker. Då äntligen fick jag informationen som jag behövde om det, säger modellen.

 

Har berättat öppet om svår ångestattack 

Modellen har inte längre lika svåra problem som hon hade tidigare, men är inte heller rädd för att dela med sig av sin ångestproblematik och prata öppet om det.

2016 berättade Jenner på Instagram att hon höll på att få en ångestattack när hon skulle flyga hem efter en resa, och 2018 avslöjade hon att hon måste begränsa sin tillgång till sociala medier för att må bra – och då välja att följa ”roliga och söta” konton. Kendall Jenner har också haft sömnproblem på grund av sin ångest.

– Jag hoppas att ingen ska behöva känna sig ensam, säger Kendall Jenner i ”Good morning America”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.