Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kendall Jenner tvingas böta – fiaskot efter bluffestivalen

Kendall Jenner tvingas betala böter – efter bluffestivalen
Nu står det klart att Kendall Jenner ska betala 90 000 dollar, eller 870 000 kronor, i skadeståndFoto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Fyre Festival verkade vara en kändistät lyxfestival i USA – men när festivalbesökarna dök upp visade det sig att allt bara var en bluff.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Det har gått tre år sedan skandalen kring bluffestivalen Fyre Festival uppdagade sig – men några av de inblandade väntar fortfarande på straff.

Nu står det klart att Kendall Jenner ska betala 90 000 dollar, eller 870 000 kronor, i skadestånd, skriver Teen Vogue.

Kendall Jenner fick en kvarts miljon dollar i betalning för att göra reklam för festivalen 2017.

Vi minns alla skandalen kring den fejkfestivalen Fyre Festival 2017. Några av världens främsta modeller, som Kendall Jenner, Elsa Hosk och Bella Hadid, gjorde reklam för vad som verkade vara en kändistät lyxfestival i USA – men när festivalbesökarna dök upp visade det sig att allt bara var en bluff. Billy McFarland, mannen bakom festivalen, dömdes senare till sex års fängelse för bedrägeri.

Kendall Jenner tvingas betala

Men de modeller och influencers som var inblandade i reklamen inför festivalen får fortfarande sina straff än i dag.

Teen Vogue skriver att Kendall Jenner nu har nått en förlikning, och blir skyldig att betala 870 000 kronor, alltså 90 000 dollar, för att ha gjort reklam för festivalen. Enligt Vice fick Jenner en kvarts miljon dollar för att göra reklam för Fyre Festival på Instagram – något som inte heller märktes ut som en betald annons på hennes sociala medier.

Erkänner ni fiaskot

I en intervju med The New York Times förra året berättade Kendall Jenner om fiaskot. Modellen konstaterade att hon ibland litar på personer och företag som kanske inte förtjänar det.

– Det är så många som hör av sig till en, om det är för att göra reklam eller hjälpa eller vad som helst, och man vet aldrig hur det kommer sluta, det är ibland en risk. Jag undersöker så klart så mycket jag kan, men ibland finns det inte så mycket för att det är ett nystartat företag och man måste liksom ha tillit och hoppas att det blir bra på sättet som de säger att det ska.

Justin och Hailey Bieber – det sämsta med att vara gifta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.