Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Keith Richards: Mina vänner dör, jag är kvar

Foto: Beretta/Sims/Rex Shutterstock

Keith Richards ljög för Rolling Stones för att återförena bandet.

I lördagens "Nyhetsmorgon" med Jesper Börjesson öppnar rocklegendaren upp om bråken med Mick Jagger, rädslan för döden, minnesproblemen – och den sluga pengaplanen för ett nytt Rolling Stones-album.

– Mina vänner dör, jag är kvar, ska alla lämna mig ensam? säger han.

Det är i lördagens "Nyhetsmorgon" med Jesper Börjesson som intervjun med Keith Richards sänds.

Där berättar Rolling Stones-medlemmen öppenhjärtigt om ensamheten och ilskan efter vännerna som gått bort.

– Nu är jag inte rädd för döden. Jag brukade vara det. Det som gör mig rädd är att alla mina vänner dör. Jag är kvar. Ska alla lämna mig ensam? Det är en konstig känsla. Det är en enorm sorg, men samtidigt en viss ilska. Hur vågar ni lämna mig ensam? Jag litade på er. Alla mina vänner har, av olika löjliga men även naturliga orsaker, dött, säger han.


LÄS MER: Så blir Netflix dokumentär om Keith Richards – se trailern här


Keith Richards berättar att han slutat med drogerna. Han röker och dricker fortfarande, men har dragit ned på mängden. Han försöker också bli en bättre morfar.

– Jag försöker inte hålla mig i form. Jag gör vad jag alltid gjort. Men jag har gett upp mina experiment med narkotika. Det här är att växa upp. Varje dag är ny. Att vara morfar är en helt ny erfarenhet. Hur man ska ta hand om en utökad familj, säger han.

I intervjun frågar Jesper Börjesson om Richards drabbades av amnesi, minnesproblem, efter olyckan då han föll från en palm 2006, detta apropå Richards låt "Amnesia".

– Det var efter att jag skrivit låten som jag förstod att det var en inre reflektion. Det var en svår smäll. Jag har sex stift i hjärnan. De tog av toppen av skallen. Det kan inte många säga att de varit med om, säger han.


LÄS MER: Keith Richards solo för första gången på 23 år


Keith Richards har tidigare gått ut och meddelat att han planerar att pensionera sig. Men i intervjun avslöjar han att det hela var en lögn för att samla ihop bandet igen. I intervjun berättar han också om bråken med Mick Jagger.

– Vi bråkar då och då. Vi är som bröder. Vilka bröder bråkar inte? Eftersom vi är kända är det bara när vi inte är sams som folk hör om det. Nittio procent av tiden är vi helt lugna. I bland har man ett bråk. Jag har inget emot det, säger han.

Det var tio år sedan Rolling Stones släppte senaste skivan "A bigger bang".

Nu har Keith Richards en slug plan för att förverkliga drömmen om ett nytt Stones-album.

– Jag tycker det har gått alldeles för lång tid. Jag måste peta lite här, och sticka lite där, och vifta med lite pengar. Jag använder alla trick i boken för få Stones i studion, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.