Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Keith Richards livsbeslut – nu överger han alkoholen

Keith Richards har den senaste tiden lagt om sin livsstil radikalt. Foto: SPLASH NEWS/IBL
Keith Richards på scen tillsammans med Rolling Stones-sångaren Mick Jagger. Foto: MARK ALLAN / AP TT NYHETSBYRÅN
”Men jag märker ingen större skillnad – förutom att jag inte dricker”, säger Keith Richards på frågan om utmaningarna med den nya livsstilen. Foto: WARREN TODA/EPA/TT

The Rolling Stones-gitarristen Keith Richards, 74, har i stort sett slutat dricka alkohol helt.

I en intervju med tidningen Rolling Stone berättar den legendariska gitarristen om sitt livsomvälvande beslut.

– Jag tröttnade på det.  Det var dags att sluta, precis som med allt det andra, säger han i intervjun med Rolling Stone.

Den legendariska gitarristen har nästan helt slutat dricka alkohol. Förutom ett glas vin då och då håller sig Keith Richards nu borta från spriten. I en intervju med den amerikanska musiktidningen Rolling Stone berättar Keith Richards om sitt stora livsbeslut.

– Det har varit i ungefär ett år nu. Jag drog ut kontakten. Jag tröttnade på det.  Det var dags att sluta, precis som med allt det andra, säger han i intervjun med Rolling Stone.

På frågan om det var svårt att anpassa sig till den nya livsstilen, svarar Richards:

– Det kan man säga, ja. Men jag märker ingen större skillnad – förutom att jag inte dricker. Jag mådde inte så bra. Jag har gjort den grejen, jag ville inte göra det längre.

 

 

Keith Richards tillsammans med hustrun Patti Hansen.Foto: MIKE NELSON/EPA/TT

Bandmedlemmen: ”Han är underbar att jobba med”

Ronnie Wood, den andra gitarristen i The Rolling Stones, är mycket nöjd med sin väns beslut. Wood blev nykterist 2010, efter decennier av missbruksproblem, och han märker en stor skillnad hos Keith Richards.

– Han är underbar att jobba med. Mycket mer balanserad. Han är öppen till fler idéer. Medan jag förut kunde känna att han skulle ge mig skit för vissa saker, så är han mer "det låter coolt, mannen", säger Ronnie Wood i Rolling Stone-intervjun.

– Det fungerade bara inte längre. Jag tror att den Keith vi brukade känna och hade älskat hamnade i ett vägskäl där om han hade tagit ett glas till, så skulle han gå över gränsen och bli obehaglig. Det vägskälet kom allt närmare, och han kände av det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.