Keith Emerson, känd från Emerson, Lake and Palmer, blev 71 år gammal. Foto: Paul A. HebertKeith Emerson, känd från Emerson, Lake and Palmer, blev 71 år gammal. Foto: Paul A. Hebert
Keith Emerson, känd från Emerson, Lake and Palmer, blev 71 år gammal. Foto: Paul A. Hebert
Han beskrivs som en "mild själ". Foto: Gareth CattermoleHan beskrivs som en "mild själ". Foto: Gareth Cattermole
Han beskrivs som en "mild själ". Foto: Gareth Cattermole
Foto: Damian DovarganesFoto: Damian Dovarganes
 Foto: Damian Dovarganes

Keith Emerson död – blev 71 år gammal

Publicerad

Keith Emerson – som spelade keyboard i rockgruppen Emerson, Lake and Palmer – är död.

Rocklegendaren ska ha tagit sitt eget liv, uppger polisen för BBC.

Han blev 71 år gammal.

"Jag är djupt sorgsen över att ha fått veta att min gode vän och broder i musiken Keith Emerson har avlidit", skriver den forne bandmedlemmen Carl Palmer i ett uttalande. Tillsammans med Greg Lake bildade de tre superbandet Emerson, Lake and Palmer år 1970. Bandet kom att bli ett av de stora namnen inom progressiv rock.

Keyboardlegendaren Keith Emerson hade dessförinnan nått framgångar under det sena 60-talet med bandet The Nice. Carl Palmer beskriver Emerson som en "mild själ" som hade en stor passion för musiken och en pionjär vars musikaliska geni påverkade hela rockvärlden, skriver Rolling Stone.

Emerson, Lake and Palmer lades ned 1979, även om ett flertal återföreningar ägde rum. Bandet gjorde en sista efterlängtad återförening så sent som 2010 och deras sista spelning gjordes på High Voltage-festivalen i London.

Keith Emerson hade även en lång solokarriär och skrev musiken till ett antal filmer som exempelvis Sylvester Stallones "Nighthawks".

Emerson uppges ha begått självmord genom att rikta ett skjutvapen mot sitt huvud och hittades av sin flickvän i hemmet, enligt BBC. Han blev 71 år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag