Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kay Pollaks sorg efter vännen Michael Nyqvist

Michael Nyqvist.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kay PollakFoto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I juli avled Michael Nyqvist i sviterna av cancer.

Nu berättar Kay Pollak, som regisserade Michael Nyqvist i "Så som i himmelen", om saknaden.

– Jag tänker på honom nästan varje dag med tacksamhet, säger han till Aftonbladet.

Nyligen kom beskedet att "Så som i himmelen", den hyllade filmen med Michael Nyqvist i huvudrollen som dirigenten Daniel Daréus, blir musikal på Oscarsteatern i Stockholm.

Vem som ska spela i musikalen, som har premiär den 13 september, är i nuläget. Enligt Kay Pollak, som regisserade "Så som i himmelen" och som skrivit manus till musikalen tillsammans med Carin Pollak, hade Michael Nyqvist, som i juli förra året avled i sviterna av cancer, inte varit aktuell för rollen även om han hade varit i liv.

– Nej. Han hade inte haft huvudrollen. Vi har en huvudroll som kan sjunga. Det kunde inte Michael. Men han var väldigt bra på mycket annat, säger Kay Pollak till Aftonbladet.

 

LÄS MER: "Så som i himmelen" blir musikal – stora namn klara 

 

På frågan om hur Kay Pollak minns Michael Nyqvist svarar han:

– Hur mycket som helst. Jag tänker på honom nästan varje dag med tacksamhet.

"Så som i himmelen" hade premiär 2004 och nominerades till åtta Guldbaggar och en Oscar. Den blev också det årets mest sedda biofilm.

Änkan berättade om sorgen efter Michael Nyqvist

I början av januari, under Under TV4:s gala "Tillsammans mot cancer", berättade Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth för första gången om sorgen och saknaden.

 

LÄS MER: Michael Nyqvists änkas tårar - berättar om sorgen för första gången 

 

– Micke var helt säker på att det skulle gå bra bra. Han hade bestämt sig för att det här ska jag fan fixa. Han hade så mycket hopp och kraft. Och det fanns också så mycket fint i att ta sig i den tiden, sa hon bland annat.

Sjukdomen stoppar inte Ozzy – mörkrets furste

ANDERS DAHLBOM: En rocklegendar med stabila kompisar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.