Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katy Perrys ”Smile” är ett småtrist försök

Katy Perrys ”Smile” är ett småtrist försök.Foto: ASANKA RATNAYAKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Popvärlden är en hård business med dåligt närminne.

”Smile” är ett småtrist försök av Perry att ta tillbaka tronen.

Hon är med sitt cv en av världens stora popartister, men det var ett tag sedan en ny singel med Katy Perry tog över världens listor med självklarhet. Förra plattan ”Witness” kändes mest som en rätt misslyckad sökning efter något nytt. Med ”Smile” är den uppenbara tanken att hon ska tillbaka till toppen och den smarta pop-samtiden. Till sin hjälp kallar Perry som brukligt in en kader med producenter och låtskrivare för att skruva till uttrycket till något personligt. Det går sådär. 

På ett sätt är det orättvist att jämföra då de är helt olika artister men Perry slog igenom 2008, samma år som Lady Gaga. Båda återvänder i år till den popfåra som gjorde dem till megastjärnor. Men där Gagas persona bottnar i ständiga och vilda stilbyten, bygger Perrys karriär mer på en ström av starka singlar. Och när låtarna saknas blir sångerskan bara tråkig. 

Låttiteln ”Champagne problems” är talande. Det känns som att Perry på ”Smile” försöker skapa saker att skriva om som inte riktigt finns där. När hon väver in gamla klassikern ”Na na hey hey” i ”It’s not the end of the world” känns det mer slött än smart. Och hela andra halvan av ”Smile” låter just som en snabbt glömd b-sida. Vi har hört det mest förut, då bättre.

Så vi landar rätt långt från den fixstjärna som för några år sedan med lika starka färger som refränger ynglade av sig hit efter hit efter hit.  

”Smile” är alltså inte så mycket att dra på munnen för. 

Katy Perry: ”Smile”

 

Singel

 

Vem: 35-årig amerikansk popsångerska som sedan genombrottet 2008 toppat USA-listan med nio singlar. Blir mamma för första gången vilken dag som helst tillsammans med fästmannen Orlando Bloom. 

 

Vad: På sjätte fullängdaren samarbetar Perry bl a med svenska låtskrivare och producenter som Oscar Holter, Noonie Bao och Johan Carlsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.