Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kattis Ahlströms krav på SVT – för att tacka ja till uppdraget

För Kattis Ahlström var det viktigt att julaftonsprogrammet skulle vara live.Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR
”Jag tycker att det är så viktigt att tittarna känner att det finns någon slags närvaro nu”, säger Kattis Ahlström.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

För årets julvärd Kattis Ahlström fanns det ett krav som skulle avgöra ifall hon tackade ja till uppdraget. 

Programledaren ville att julaftonsprogrammet skulle direktsändas och riktar kritik mot förra årets förinspelade program.

– Jag tycker att det är så viktigt att tittarna känner att det finns någon slags närvaro nu, säger Kattis Ahlström.

Programledaren Kattis Ahlström, 52, har fått hedersuppdraget som årets julvärd i SVT på julafton. Förfrågan kom som ett glädjebesked under en utlandsresa.

– Jag stod upp i Paris, hos min dotter och jag svajade till får man väl säga. Det känns lite konstigt och overkligt, berättar Kattis Ahlström.

När hon fick förfrågan var det självklart att svara ja men hon hade även ett krav, programmet skulle sändas live.

– Jag tycker att det är viktigt. För jag tycker att det är så viktigt att tittarna känner att det finns någon slags närvaro här och nu. Det är något som går förlorat när man bandar.

 

 

Kattis Ahlström berättar om när hon fick erbjudandet: ”Jag svajade till får man väl säga”. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Nervös inför att tända ljuset

Förra årets program med julvärdarna Lotta Lundgren och Erik Haag var förinspelat. Något som Kattis Ahlström inte anser passade programtypen.

– Jag har förstått att det är viktigt för tittarna att man sitter där liksom, att man inte offrar eller jo det gör man ju lite grann. Men att man faktiskt sitter där på julen och är med dem, säger Kattis Ahlström.

Kattis Ahlström berättar också att hon redan nu är nervös inför att tända ljuset men att hon kommer öva många gånger hemma innan det är dags för julaftonsljuset.

– Det kan ju inte vara så svårt att tända ett ljus. Jag tycker aldrig man misslyckas med det men det är just där ljuset som är känsligt.

 

 

Förra årets julprogram med Erik Haag och Lotta Lundgren spelades in i förhand. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

”Jag laddar upp ganska mycket”

Kattis Ahlström är van att vara framför kameran men erkänner att nervositeten redan nu smyger sig på. Därför har hon flera knep för att behålla lugnet inför uppdraget. 

– Jag har små övningar som jag gör innan, om någon såg det så skulle någon förmodligen lägga in mig. Jag laddar upp ganska mycket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.