Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katrin Zytomierskas viktutspel

Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Bloggaren Katrin Zytomierska har tidigare hamnat i blåsväder på grund av ett viktuttalande.

Nu tar hon återigen upp ämnet i ett inlägg på Instgram där hon berättar att hon just nu mår dåligt över sin vikt.

– Jag måste vara smal för att må bra, skriver Katrin Zytomierska. 

I ett inlägg på Instagram berättar nu bloggaren Katrin Zytomierska  att hon för tillfället känner sig obekväm med sin nuvarande vikt. 

I mars i år fick bloggerskan sitt tredje barn tillsammans med sambon Alexander Klingstedt.

Trots att det inte har gått lång tid sedan födseln så berättar Zytomierska att hon mår dåligt över sin nuvarande vikt.

"Skulle just skriva hur dåligt jag mår över att vara så fläbbig som jag är men kom genast på att hur jag än skriver det så kommer jag anklagas för att vikthetsa jag kan inte förstå det alls? Jag vill ju må bra som alla andra. Jag mår inte bra när jag ser ut så här jag måste vara smal för att må bra är det verkligen så konstigt?" skriver bloggaren på Instagram.

LÄS MER: Katrin Zytomierska väntar sitt tredje barn 

"Vi vet att ni inte äter"

Under de två bilderna på Instagram där Katrin visar upp sin överkropp skriver hon också att hon tycker att det är jobbigt att prova kläder och att hon "höll jag på att spy rakt ut" när hon tittade sig i spegeln.

Hon skriver också i sitt inlägg:

"Man kan inte bli anklagad för att vikthetsa bara för att man strävar efter att må bra. Och alla ni smala bloggerskor, modeller, brudar med ätstörningar och allmänt snygga personer som lägger ut bilder på smarriga muffinsar med glasyr, pannkakor med glass och godispåsar i varannat inlägg kan ni sluta? Vi vet att ni inte äter." 

LÄS MER: Tv-profilens vågade gravidbild 

Kritiserat uttalande

Bloggaren hamnade 2015 i blåsväder på grund av ett viktuttalande i programmet "Malou efter tio" som handlade om kroppsideal. 

I programmet sa Zytomierska bland annat att överviktiga personer var lata och oattraktiva. Ett uttalande som stötte på en hel del kritik.

Katrin gick efter programmet ut och bad om ursäkt på sin blogg.

"Det jag ville få fram lyckades jag inte formulera på rätt sätt och det är jag väldigt ledsen för.”, skriver hon i bloggen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.