Foto: MICHAELA HASANOVICFoto: MICHAELA HASANOVIC
 Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVICFoto: MICHAELA HASANOVIC
 Foto: MICHAELA HASANOVIC

Katrin Zytomierskas viktutspel

Publicerad

Bloggaren Katrin Zytomierska har tidigare hamnat i blåsväder på grund av ett viktuttalande.

Nu tar hon återigen upp ämnet i ett inlägg på Instgram där hon berättar att hon just nu mår dåligt över sin vikt.

– Jag måste vara smal för att må bra, skriver Katrin Zytomierska. 

I ett inlägg på Instagram berättar nu bloggaren Katrin Zytomierska  att hon för tillfället känner sig obekväm med sin nuvarande vikt. 

I mars i år fick bloggerskan sitt tredje barn tillsammans med sambon Alexander Klingstedt.

Trots att det inte har gått lång tid sedan födseln så berättar Zytomierska att hon mår dåligt över sin nuvarande vikt.

"Skulle just skriva hur dåligt jag mår över att vara så fläbbig som jag är men kom genast på att hur jag än skriver det så kommer jag anklagas för att vikthetsa jag kan inte förstå det alls? Jag vill ju må bra som alla andra. Jag mår inte bra när jag ser ut så här jag måste vara smal för att må bra är det verkligen så konstigt?" skriver bloggaren på Instagram.

LÄS MER: Katrin Zytomierska väntar sitt tredje barn 

"Vi vet att ni inte äter"

Under de två bilderna på Instagram där Katrin visar upp sin överkropp skriver hon också att hon tycker att det är jobbigt att prova kläder och att hon "höll jag på att spy rakt ut" när hon tittade sig i spegeln.

Hon skriver också i sitt inlägg:

"Man kan inte bli anklagad för att vikthetsa bara för att man strävar efter att må bra. Och alla ni smala bloggerskor, modeller, brudar med ätstörningar och allmänt snygga personer som lägger ut bilder på smarriga muffinsar med glasyr, pannkakor med glass och godispåsar i varannat inlägg kan ni sluta? Vi vet att ni inte äter." 

LÄS MER: Tv-profilens vågade gravidbild 

Kritiserat uttalande

Bloggaren hamnade 2015 i blåsväder på grund av ett viktuttalande i programmet "Malou efter tio" som handlade om kroppsideal. 

I programmet sa Zytomierska bland annat att överviktiga personer var lata och oattraktiva. Ett uttalande som stötte på en hel del kritik.

Katrin gick efter programmet ut och bad om ursäkt på sin blogg.

"Det jag ville få fram lyckades jag inte formulera på rätt sätt och det är jag väldigt ledsen för.”, skriver hon i bloggen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag