Katrin Zytomierskas bakslag – efter lägenhetsköpet utomlands

”Hatar det här, vill hem!”
Katrin Zytomierska.
Foto: Michaela Hasanovic / Expressen / Expressen,.Michaela Hasanovic © 2015,
I ett långt inlägg på Instagram beskriver Katrin Zytomierska den hemska bostadssituationen.
Foto: Privat / Instagram
Charlotte Perrelli som har hus i Marbella har bjudit över Katrin Zytomierska och hennes barn.
Foto: SVEN LINDWALL

I april blev Katrin Zytomierska en lycklig bostadsägare till en lyxig semesterlägenhet i Spanien.

Medieprofilen såg fram emot en härlig tid i lägenheten – men drömbostaden har förvandlat semestern till en svettig mardröm för Zytomierska.

”Hatar det här, vill hem!”, skriver hon i en story på Instagram.

Det var via svenska kontakter i Spanien som medieprofilen lyckades komma över sin semesterlägenhet. Hon beslutade sig för att köpa lägenheten i april i år. När hon nu besöker sin nya drömbostad för första gången inser hon att det var ett misstag. 

I ett långt inlägg på Instagram beskriver en upprörd Katrin Zytomierska, 43, om situationen i den nya lägenheten.

”Jag har förlitat mig på svenska människor. Skött allt via mejl och telefon. Det var ju ett jävla misstag”, skriver hon bland annat.

Flera brister

När medieprofilen och hennes barn nyligen anlände till den nyinköpta lägenheten uppdagas brister på löpande band. När Expressen ber henne förklara vilka bristerna är återkommer hon med en lång lista.  

”Kranen är satt så nära väggen så den inte går att vrida till kallt läge, dörrar går inte att öppna då golvet tar emot, vanlig vägg i dusch, inga lås på toaletterna, inga hyllplan i garderoberna som knappt står på golvet, silikon som läcker ut, olja åker in genom väggen, uppskakade köksluckor. Det är en del”, skriver hon i ett sms.

Sömnlösa nätter

Flera hantverkare har varit på plats för att lösa problemen. Men det finns ett fel som de inte lyckats lösa, och som överträffar ovan nämnda. Mitt i den gassande högsommarvärmen är luftkonditioneringen knäpptyst. Den kyler inte alls.

”Fruktansvärt. Jag känner djurisk ilska. Fönster öppna. Folk skriker, hundar skäller och i går var det inbrott i området. Ross flåsar, skäller tillbaka. Barnen är rädda då de så klart hört om inbrottet”, skriver hon i en story på Instagram.

Medieprofilen har nu anlitat en besiktningsman. Samtidigt som semesterfirare njuter på den spanska solkusten längtar Katrin Zytomierska efter sömn.

”Vi hoppas verkligen att vi får i gång AC:n (luftkonditionering, reds. anm.) i dag så vi äntligen får sova om nätterna”, skriver hon i ett sms till Expressen.

I en story på Instagram säger hon senare att luftkonditioneringen numera fungerar.

Perrellis fina inbjudan

På Instagram har flera hört av sig till medieprofilen och erbjudit hjälp. Bland annat har Charlotte Perrelli, som har en lyxig villa på 800 kvadratmeter i Marbella, bjudit in Katrin Zytomierska och barnen. 

”Svettas ni ihjäl, kom upp till oss!!!”, skriver sångaren.

https://www.instagram.com/p/CRRtnXhLU-s/?utm_source=ig_web_copy_link
Margaux kärlekssemester med fästmannen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.