Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katrin Zytomierska kastas ut från Finest

Dagensmedia.se skriver att Finest.se nu avslutar samarbetet med Katrin Zytomierska efter hennes kritiserade blogginlägg om Josephine. Foto: Andreas L Eriksson

Efter Katrin Zytomierskas påhopp på Josephine, 34, och den massiva kritiken mot bloggerskan:

Nu avslutar nöjesportalen Finest.se samarbetet med Zytomierska.

- Det har drabbat oss på så många olika sätt, säger chefredaktör Alexander Erwik till Expressen.se.

Det var Dagensmedia.se som vid lunch på måndagen först rapporterade att Katrin Zytomierska kastas ut från nöjesportalen Finest.se.

Detta efter hennes kritiserade blogginlägg mot Sats och Josephine, som valde att ställa upp på bild i gymkedjans reklamkampanj.

Den 35-åriga bloggaren och mamman skrev bland annat:

"Fy fan va pinsamt för SATS att marknadsföra det här resultatet på en tjej som tränat i 13 år????? Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här? Vill någon se ut så här?"

Senare skrev Josephine själv om påhoppet i en artikel på Resume.se.

"Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med."

"Så får det inte vara"

Nu väljer nöjesportalen Finest.se att avsluta samarbetet med Katrin Zytomierska.

Alexander Erwik är chefredaktör för sajten och säger till Expressen.se:

- Vi har samlat in all respons från kunder och sponsorer, men också från andra bloggare och människor som på olika sätt omfattas av Finest, och det vi känner är att Katrins åsikter helt plötsligt blivit synonymt med Finest och så får det inte vara.

- Det var inget lätt beslut, att säga upp någon efter fyra och ett halvt år. Men hon är införstådd med varför det har blivit så här. Det finns ingen konflikt mellan oss, utan hon respekterar det här beslutet

"Ser helt normal ut"

Inom tio dagar kommer Katrin Zytomierskas blogg att flyttas från Finest.se och enligt Alexander Erwik inte "på något sätt" vara knuten till portalens verksamhet.

På måndagen skriver Katrin Zytomierska om beslutet att avsluta samarbetet med Finest.se på bloggen "Fuck you right back". Hon konstaterar då bland annat att hon aldrig har kallat Josephine för överviktig.

"För att förtydliga då jag inte kommer att prata med tidningarna hela dagen i dag (utan rosta musli och packa varor!!) så HADE JAG INTE REAGERAT PÅ DEN HÄR ANNONSEN OCH JOSEPHINES KROPPSBYGGNAD OM DET INTE STÅTT ATT HON VARIT MEDLEM SEN 1999. Jag har aldrig skrivit att Josephine är överviktigt (det är ni och läkaren Claude Marcus som säger), jag tycker tvärtom att Josephine ser helt normal ut i sin kropp. Det är inte mitt ideal, nej. Men det är andras ideal och det är helt okej med mig."