Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Katrin Z: Måste kräva mer av män vid sex

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Katrin Zytomierska tycker att kvinnor ska kräva mer av sina män i sänghalmen.
Foto: Michaela Hasanovic
"Sexet kan inte bara handla om att han ska få utlösning", säger Katrin Zytomierska.
Foto: Michaela Hasanovic

Den kvinnliga orgasmen måste börja prioriteras.

Det tycker romanförfattardebutanten Katrin Zytomierska.

– Kvinnor ska kräva mer av sina män, för sexet kan inte bara handla om att han ska få utlösning, säger hon.

Bloggerskan och åsiktsmaskinen Katrin Zytomierska, 38, har debuterat med sin första roman "Bucketlist", en chiclitroman som har väckt debatt om vikten av den kvinnliga orgasmen.

Katrin Zytomierska tycker att det är ett stort problem hur bortprioriterat det är att kvinnan ska komma, speciellt i längre relationer, menar hon.

– Det finns ingen passion, man blir bekväm i en lång relation, fokus blir att mannen ska komma medan kvinnan typ ligger och kollar Instagram, och så ska det ju inte vara, säger författaren.

Katrin tycker att ojämställt sex är ett problem som ska tas på allvar, och att kvinnor måste våga ta för sig mer när de ligger med sina män.

– Det är ett jättestort problem som man verkligen ska ta på allvar. Kvinnor ska kräva mer av sina män, för sexet kan inte bara handla om att han ska få utlösning, säger Katrin Zytomierska.

Överlag menar Zytomierska att det är väldigt ojämställt när par separerar, då det ofta innebär att kvinnan får ett sämre ställt liv än hon hade i sin gifta relation.

– Överhuvudtaget när en tjej väljer att bryta upp från familjelivet så anses det vara starkt. En man får ju aldrig höra det efter en uppbruten relation, "vad grym du är", säger Zytomierska.


LÄS MER: Katrin Zytomierska om diagnosen: "Coolt"


Ojämställda relationer ett problem, menar Zytomierska


LÄS MER: Katrin Zytomierska: "Jag är helt hemlös"


Författaren tycker också det är viktigt att ta upp hur kvinnan alltid förväntas vara den tar hand om logistiken i en familj, något hon beskriver som "ett evigt problem".

– Männen förstår aldrig hur krävande och ansträngande det är att alltid vara den som ser till att allt sköts och att barnen har allt de behöver, säger bloggerskan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.