NYTT BRÅK. Katrin Zytomierska hamnar ofta i blåsväder genom sin kontroversiella stil. Foto: Andreas L Eriksson
NYTT BRÅK. Katrin Zytomierska hamnar ofta i blåsväder genom sin kontroversiella stil.  Foto: Andreas L Eriksson

Katrin kan få sparken från radion

Publicerad
Uppdaterad
Katrin Zytomierska riskerar att få sparken från "Vakna med the Voice".
Dessutom hotar Charlotte Perrelli och Nicola Perrelli henne med rättsliga åtgärder efter att hon gjort grova beskyllningar mot dem i direktsändning.
- Det går inte att stå och gala ur sig vad som helst, säger de.
När Katrin Zytomierska var programledare för "Idols" eftersnack i TV400 gjorde hon en rad kontroversiella uttalanden och var ytterst nära att sparkas från jobbet.
I går morse i radions "Vakna med the Voice" var det dags för nästa provokation.
Under direktsändningen gjorde hon otrohetspåståenden om flera kända svenska personer.
Bland annat talade hon om det nu separerade paret Charlotte Perrelli och Nicola Perrelli.
- Det är Nicola mot Charlotte Perrelli. Det finns fotobevis. Det är sant. Det har uppkommit bilder. Någon, eller Charlotte, har anlitat en privatdetektiv.

"Hon är en kråka"

Producenten Kjell Eriksson på The Voice:
- Det är ingenting vi står bakom. Man kunde ju tro att hon lärt sig någonting av rabaldret på TV400, men tydligen inte. Hon är en kråka som sitter i ett träd och kraxar, och när ingen lyssnar skiter hon. Sedan flyger hon ner bland soporna och rotar. Tyvärr är det ju vi som i slutänden kan tvingas stå för det här.
Nu hotas Katrin Zytomierska att sparkas från "Vakna med the Voice".
- Vi vill ha en seriös nivå på programmet. Kan hon inte lova det så... Redaktionen och de ansvariga ska ha ett möte med Katrin i morgon (i dag) på förmiddagen. Jag hoppas verkligen att hon ber de drabbade om ursäkt, säger Kjell Eriksson vidare.
Programchefen Håkan Morland:
- Det får inte bli övertramp på det här sättet. Vi kan inte ha med folk som inte kan hålla en juste nivå. Det här är väldigt mycket över gränsen. Det är det vi måste gå igenom på mötet.

Överväger stämning

Charlotte Perrelli och Nicola Perrelli ser allvarligt på det inträffade, och kommenterar påhoppet i Expressen för att sätta ner foten mot beskyllningarna:
- Vi säger, visa oss bilder på det du påstår, annars stämmer vi.
- Det här handlar om förtal och är allt annat än roligt. Det går inte att stå och gala ur sig vad som helst, hälsar de vidare genom sin presstalesman Staffan Jordansson, som varit i kontakt med sångerskan via telefon ett flertal gånger under dagen för att diskutera radioprogrammet.
Nicola Perrelli fortsätter:
- Det här är förtal och vi vill tala om att det inte stämmer. Det känns viktigt att få förklara det.

"Vara lite spännande"

Katrin Zytomierska själv säger när Expressen är i kontakt med henne angående otrohetspåståendena.
- Jag har sagt vad jag har sagt, och känner att jag egentligen har pratat nog om det här. Men det är nästan så jag ser fram mot en eventuell stämning. Jag tycker det skulle vara lite spännande. Jag har aldrig varit med om det förut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag