Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katie Holmes kontrolleras av sekten

Katie Holmes kan fortfarande kontrolleras av scientologerna. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Katie Holmes. Foto: INSTARIMAGES.COM / INSTARIMAGES.COM/IBL STARTRAKS PHOTO
Tom Cruise. Foto: DAN HIMBRECHTS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tom Cruise. Foto: FLYNET - SPLASH NEWS / FLYNET - SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Det har gått sex år sedan Tom Cruise och Katie Holmes skilde sig.

Trots det kontrolleras Holmes fortfarande av Scientologkyrkan, och sekten kan tvinga henne till tystnad.

– Hon signerande antagligen någon form av tystnadsavtal där det står att hon inte får säga något dåligt om scientologin, säger scientologkritikern Tony Ortega till Us Weekly.

Katie Holmes skilde sig från skådespelarmaken Tom Cruise för sex år sedan, och bröt helt med Scientologkyrkan, som Cruise är väldigt involverad i.

Men trots att Holmes inte har haft något att göra med den kändistäta sekten att göra sedan dess, så kan den fortfarande styra hennes liv.

En expert på Scientologkyrkan, Tony Ortega, berättar för Us Weekly att Cruises exfru ännu kontrolleras av dem.

– Hon signerande antagligen någon form av tystnadsavtal där det står att hon inte får säga något dåligt om scientologin, säger Ortega till tidningen.

Katie Holmes ville skydda dottern Suri

Experten menar att Katie Holmes ville bort från kyrkan för att skydda sin dotter Suri, nu 12, och därför gick med på avtalet. Hon ska också ha stämt av beslutet med en advokat.

 

 

Katie Holmes var under tiden i scientologikyrkan god vän med Leah Remini, som har gått ut och berättat om sekten, och kallats visselblåsare. Men sedan skilsmässan har de inte kontakt, och Remini menar att det är kyrkans och Cruises fel.

– Varför har inte Katie Holmes eller Nicole Kidman gått ut och berättat? Jag antar att de tvingats skriva på tysthetsavtal. Tro mig, Katie är inte tillåten att äta middag med mig, och vi brukade vara nära vänner. Hon skulle kunna bli av med vårdnaden av Suri, har Leah Remini sagt till tidningen LaPalme magazine.

Scientologkyrkan har dementerat Reminis anklagelser, och menar att hennes påståenden blir "mer och mer bisarra för varje dag som går".