Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Katia Mosallys varning: ”Jag har inget filter”

Katia Mosally är den nya medlemmen i ”Idol”-juryn.
Foto: Magnus Ragnvid / TV4
Hon jobbar med marknadsföring på skivbolag i Los Angeles.
Foto: DANIEL STERNERUD / Pressbild
Juryn i ”Idol” 2021.
Foto: Magnus Ragnvid / TV4

”Idol” 2021 har dragit i gång och i juryn sitter nyförvärvet Katia Mosally. 

Nu berättar hon om nervositeten inför nya jobbet, och sin oro över att göra bort sig i live-tv.

– Jag svär jättemycket och har inget filter. Mina vänner har sagt: ”Katia, tänk på att hålla munnen stängd”, säger Katia Mosally. 

Flera saker är nya i årets upplaga av ”Idol”. Anis Don Demina, 28, ansluter som programledare för det nya, TV4 Play-exklusiva momentet ”Idolraketen”, och det nya momentet ”Idol live gig” introduceras. Anis Don Demina blir även sidekick till Pär Lernström, 40.

Dessutom får ”Idol”-juryn en ny medlem. I december 2020 meddelade Nikki Amini, 36, att hon valt att lämna juryn efter fem säsonger. I våras annonserades hennes ersättare: Skivbolagskvinnan Katia Mosally, 34.

Med sin bakgrund inom marknadsföring på några av världens största skivbolag hoppas Katia Mosally kunna bidra med ett internationellt perspektiv. Hon berättar att hon till en början var lite nervös över att inta ”Idol”-juryn. Kanske särskilt nervös var hon inför att jobba med Kishti Tomita, erkänner hon.

– Jag var typ rädd för Kishti i början, du vet när man har så mycket respekt för någon att man nästan blir rädd. Men hon är den mest fabulösa människan på planeten, jag älskar henne, säger Katia Mosally.

Hon avslöjar att hon är mycket imponerad över talangerna de hittat under våren, särskilt inom R&B-genren – som är hennes personliga favorit. 

– Jag älskar ju R&B, och jag tycker vi har hittat väldigt många i det spåret. Det tycker jag inte riktigt man har haft på samma sätt innan. Så det tycker jag är jättespännande, att det inte bara blir ”straightforward” pop utan att man går tillbaka till, du vet, musik som känns. 

”Jag svär jättemycket och har inget filter”

Dessutom, berättar Katia Mosally, är det flera av deltagarna som har särskilt starka personliga berättelser i år. Det, menar hon, ger ytterligare ett lager ovanpå deras talang. 

– Vissa som kommer in gör det med en stark story, och de står för någonting mer än bara sången. Det är det jag tycker är så speciellt med ”Idol”; det är så mycket mer än bara sången. Och jag tror att det är därför folk älskar det, och det har kunnat pågå i 17 år, säger Katia Mosally.

När det snart är dags för att börja med de livesända programmen av ”Idol” erkänner Katia Mosally att hon känner en viss nervositet över hur det ska gå. Hon berättar att hon är frispråkig som person och inte alltid tänker efter innan hon pratar.

– Jag svär jättemycket och har inget filter. Mina vänner har sagt: ”Katia, tänk på att hålla munnen stängd i en sekund i alla fall och analysera det som kommer ut”. Men problemet är att mitt ansiktsuttryck ger bort mig ändå. Även om jag lyckas hålla munnen stängd så ser man vad jag känner, säger Katia Mosally och skrattar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.